Liga 1

Petrolul in reconstructie din temelii: Rachita a renuntat la 13 jucatori

Managerul echipei Petrolul Ploiesti, Valeriu Rachita, a declarat, joi, ca a renuntat la 13 jucatori din lotul de 28 pe care l-a folosit în sezonul trecut, mentionând ca este posibil sa mai renunte la unii fotbalisti în functie de viitoarele achizitii.
"I-am sunat pe toti cei 28 de jucatori cu care am încheiat sezonul. La 15 le-am comunicat ca vor continua cu noi, la ceilalti 13 le-am multumit pentru ce au facut si le-am spus ca nu mai intra în planurile mele'', a spus Rachita.

Tehnicianul a mentionat ca a renuntat la Rîmniceanu, Paun, Plecanciuc, Cuciula, Gîrleanu, Cr.Vlad, Grumic, Stanescu, Morosan, L.Mihai, C.Stoica, Pop si Sseppya. "Îmi pare rau de toti cei la care am renuntat, dar consider ca trebuie sa mergem spre marea performanta. Am judecat fara sentimentalisme, a fost decizia mea pe care mi-o asum", a spus Rachita.

Lista celor care vor continua la Petrolul este urmatoarea: Zimmermann si Campar - portari, M.Tudor, Cârja, Ljubinkovic, P.Stoica, Benga, Catarama, Barbu, Barbulescu, Fl.Dumitru, Oprita, Buhusi, Buhaescu si Enescu - jucatori de câmp. Despre acestia, Rachita a spus ca "este posibil ca, în functie de viitoarele achizitii, sa mai cada capete pâna la începerea campionatului".

Reunirea lotului se va face pe 20 iunie, la ora 17.00, a doua zi urmând sa se plece în primul stagiu de pregatire, care va avea loc la Sinaia pâna la 1 iulie. În 28 iunie si 1 iulie, Petrolul va juca doua partide amicale, iar în 4 iulie va pleca într-un stagiu de pregatire în Austria, unde formatia va disputa 5 amicale, urmând sa revina în tara la 15 iulie.

Pe de alta parte, Valeriu Rachita a mentionat ca, în sezonul trecut, Petrolul a avut un buget de aproape 1,5 milioane de euro, bugetul pentru sezonul viitor fiind estimat la 3 milioane de euro. "Saptamâna viitoare vom achita salariul pe luna iunie si primele de promovare. Am avut o întrevedere cu mai multi reprezentanti ai unor unitati care ne-ar putea sustine în viitorul sezon si datele sunt destul de încurajatoare. Estimarea bugetara pentru campionatul care urmeaza este de 3 milioane euro, la care se adauga alti 300-500.000 pentru transferuri. As dori cel putin 12 jucatori noi, dar ma multumesc si cu 10. Vreau sa fac o echipa care sa stea bine din punct de vedere fizic si sa marcheze mult din faze fixe. Îmi propun un proiect pe doi ani, la finalul caruia Petrolul sa poata juca într-o cupa europeana'', a mai spus Rachita.

Managerul a adaugat ca Petrolul nu-si poate permite jucatori scumpi: "Salariile întregii echipe în Liga a II-a au fost putin peste 33.000 euro lunar, iar Wesley câstiga 35.000 de euro! La noi, cel mai mare salariu a fost de 2.000 euro, nu vor fi transformari spectaculoase, chiar daca vom semna cu totii contracte pentru Liga I''.

În privinta Stadionului Ilie Oana, Rachita a spus ca "lucrarile sunt în grafic". "Practic, constrcutorul este în întârziere cu 2 zile, dar mi-a dat asigurari ca pe 3 septembrie putem juca acasa în campionat, nu am de ce sa ma îndoiesc ca asa va fi. Saptamâna viitoare începe montarea scaunelor, care vor fi identice cu cele de la National Arena. La tribuna I acestea vor fi rabatabile, la tribuna a 2-a si peluze, fixe. Vom avea 15 loje a 16 locuri fiecare, 2 sau 3 vor fi pentru protocol, restul mi le doresc pline de sponsori", a precizat tehnicianul.

Rachita a mai spus ca din viitorul sezon echipamentul Petrolului va fi furnizat de firma adidas si a comunicat si primele amenzi la echipa. Directorul sportiv, Dan Dorobet, si secundul Daniel Dumitrache nu vor avea marire de salariu în viitorul sezon, cei doi fiind considerati vinovati pentru ca la meciul cu Mioveni era cât pe ce sa opereze o modificare nepermisa de regulament, care ar fi condus la pierderea derbiului pentru promovare la masa verde.

Mediafax


Petrolul in reconstructie din temelii: Rachita a renuntat la 13 jucatori