Liga 1

Copos: "Nu ma bucur ca Rapid a urcat pe podium, noi vrem sa castigam doar pe teren"

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca nu se bucura de faptul ca formatia giulesteana a urcat pe locul 3 în urma retrogradarii echipei FC Timisoara, precizând ca vrea sa câstige doar pe teren.
"Acolo este locul Rapidului, pe podium. Dar nu astfel. Nu ma bucur deloc pentru ca am urcat pe podium, absolut deloc. Nu este corect ce li se întâmpla Timisoarei si Bistritei, îmi pare rau. Noi vrem sa câstigam doar pe teren, asta este spiritul nostru, al rapidistilor. Am adunat puncte pentru locul 4, atunci înseamna ca asta ne este locul. La anul vom fi mai sus, cu siguranta", a spus oficialul rapidist. 

George Copos crede însa ca Federatia Româna de Fotbal va reprimi în Liga I cluburile FC Timisoara si Gloria Bistrita. "Nu este corect ce li s-a întâmplat. Ce vina au timisorenii si bistritenii? Eu cred ca pâna la începerea sezonului Timisoara si Bistrita vor fi reprimite în Liga I. Va fi o decizie a federatiei, sunt convins. Pentru ca e pacat. Timisoara este un oras mare, cu multi oameni care iubesc fotbalul. Iar Jean Padureanu, saracul, cred ca a facut atac de cord. Si-a dedicat toata viata fotbalului, are doar un apartament în Bistrita atât, în rest totul a dat fotbalului. E pacat ce i se întâmpla", a afirmat Copos.

Actionarul rapidist a mentionat ca a achitat 7,2 milioane de euro în acest an pentru obtinerea licentei. "Îmi pare rau pentru cele doua cluburi, dar astea sunt regulile. Eu am platit anul acesta 7,2 milioane de euro pentru a nu avea nici cea mai mica problema cu licenta. Este enorm. Si anul trecut la fel am facut, mi se facuse rau. În conditii de criza sa platesti atât, este extrem, extrem de greu", a explicat Copos.

Vicecampioana FC Timisoara si Gloria Bistrita, locul 15, nu au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, aceeasi decizie fiind luata si în cazul Universitatii Craiova, a anuntat, marti, presedintele Comisiei de Apel a Sistemului National de Licentiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi, în timp ce Gloria Bistrita pentru datorii la buget. Cele doua cluburi primisera licenta din partea comisiei de prima instanta, dar directorul de licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a facut apel. Craiova nu a primit licenta din cauza datoriilor si a facut apel la aceasta decizie.

Mediafax



Copos: "Nu ma bucur ca Rapid a urcat pe podium, noi vrem sa castigam doar pe teren"