Liga 1

'Ofsaid' Paraschiv loveste din nou si mentine Otelul lider

Otelul Galati s-a impus cu mari emotii la Chiajna, invingand cu dificultate Victoria Branesti cu 2-1 . Laurentiu Bus a deschis scorul in prima repriza pentru Otelul, Nicolae Zuluf a egalat in minutul 69, insa Gabi Paraschiv a marcat golul victoriei in minutul 90 si a mentinut pozitia de lider al clasamentului printr-un gol din ofsaid. El marcase si etapa trecuta, cu Craiova, doua goluri tot din ofsaid, ambele decisive pentru victoria cu oltenii.
Pe stadionul din Chiajna Otelul s-a simtit ca la ea acasa. Suporterii care au insotit echipa de la Galati au cantat pe tot parcursul meciului si au dominat fondul sonoro, in timp ce pe teren galatenii au avut mai mult posesia. Dupa un sfert de ora in care Branestiul s-a aparat eglomerat si Otelul a facut un joc prelungit de pase in zona mediana, in cautarea spatiilor de patrundere, prima ocazie de gol a venit la poarta oaspetilor.

O lovitura libera de la mare distanta s-a soldat cu o centrare periculoasa in fata portii, Iacob a deviat usor din careu, dar Grahovac a fost atent si a retinut mingea. Dupa cinci minute de posesie sterila a galatenilor, Branestiul a fost pe punctul de a da lovitura prin Novac. O noua centrare din faza fixa a gazdelor a facut ca mingea sa fie balbaita de galateni in propriul careu, balonul a ajuns la Novac, al carui sut din cativa metri a fost parat incredibil de Grahovac pe linia portii.

Insa, asa cum de obicei in fotbal ocaziile se razbuna, in minutul 32 Otelul a deschis scorul. Pena a pasat scurt in stanga pentru Laurentiu Bus, acesta a preluat, a patruns frumos in careu pe langa Ispir si a tras fara mila cu dreptul la coltul scurt.

Minutul 38 a adus a treia mare ocazie de gol a ilfovenilor. Oprea a luat o faza pe cont propriu pe stanga, a intors un adversar in marginea careului si a sutat in diagonala pe langa Grahovac, care iesise hazardat dintre buturi. Insa mingea a ocolit si bara din dreapta si scorul a ramas neschimbat. Prima repriza nu s-a incheiat inainte ca Branestiul sa isi mai treaca in cont o alta ratare uriasa in prelungiri. De aceasta data Alexandru Iacob l-a intins la maximum pe Grahovac cu o lovitura de cap din centrul careului. portarul Otelului respingand cu mare dificultate de langa bara din dreapta sa.

Repriza secunda a debutat tot cu o ratare uriasa a gazdelor. Novac a patruns frumos printre doi adversari pe dreapta in careu si a tras cu dreptul pe jos de la 15 metri, insa mingea a trecut agonizant pe langa coltul lung.

In minutul 57 galatenii au trimis pentru a doua oara mingea in plasa, insa Georgian Ionescu nu a validat golul Otelului. Filip a initiat superb faza pe dreapta, a trimis in centrul careului la Ibeh, care a reluat in plasa, insa intre timp Marius Pena a faultat un jucator in fata portii adverse, astfel ca golul nu a fost valabil. Trupa lui Dorinel Munteanu nu a renuntat la ofensiva, in minutele urmatoare Ibeh, Pena si Sergiu Costin trecand pe rand pe langa gol.

Acesta a venit insa la cealalta poarta. Nicolae Zuluf a intrat pe teren in minutul 67 si dupa cateva secunde, la prima atingere de balon a reusit sa inscrie golul egalizator in urma unui contraatac fulgerator care a surprins total apararea echipei de la Dunare.

Ultimul sfert de ora al meciului a adus asediul total la poarta Branestiului. In teren a fost trimis in atacul galatenilor si Gabi Paraschiv, eroul meciului precedent al Otelului. Iar acesta a dovedit ca este eroul echipei lui Dorinel Munteanu si a marcat golul victoriei in ultimul minut regulamentar de joc, dupa o faza in care portarul Bordeanu a iesit total aiurea la o centrare a lui Bus. Reusita lui Paraschiv este umbrita de o pozitie de ofsaid, decarul galatenilor aflandu-se cu un picior in afara jocului in momentul pasei de la Punosevac. Etapa trecuta, galatenii au batut Craiova dupa doua goluri reusite, de asemenea, din ofsaid.

Onlinesport: Irina Maxim


'Ofsaid' Paraschiv loveste din nou si mentine Otelul lider