Liga 1

Rapid a fost egalata pe final de mureseni

Targu Mures a reusit sa smulga un punct in Giulesti, in fata Rapidului, echipa care a avut meciul in mana pana spre final. Giulestenii au avut numeroase ocazii de gol, chiar si o bara prin cel mai bun jucator al Rapidului, Bozovic. Rapidistii s-au crezut insa prea devreme castigatori si au fost surprinsi cu cateva minute inainte de final, cand Tg. Mures a egalat prin Florin Dan.

Pe o ploaie torentiala si in fata unui numar mic de suporteri, putini dar sufletisti si galagiosi, Rapidul si-a impus ritmul de joc inca din primele minute. Muresenii n-aveau griji pe acest final de sezon si au venit ca in vacanta pe Giulesti, sperand sa poata pleca inapoi in Ardeal cu un rezultat pozitiv. Asta daca reuseau sa tina cat mai mult de minge.

Posesia a fost insa de partea giulestenilor, intr-o proportie covarsitoare, Rapidul presand la poarta adversa inca de la fluierul de start. Mihai Roman a trimis mingea in poarta lui Balauru in minutul 8, insa primise pasa de la Bozovic, care era in offside. Au trecut repede peste acest moment elevii lui Marian Rada si in minutul 14 tot Bozovic s-a aflat in fata golului, Balauru avand o parada pe masura frumusetii sutului jucatorului muntenegrean.

La jumatatea primei reprize Mihai Roman a avut o sansa uriasa de a deschide scorul, dupa ce a fost servit excelent de Bozovic, singur in dreapta careului, de o pasa din extrema stanga. Insa, de la doar 6 metri, lovitura de cap a mijlocasului rapidist a trecut putin pe langa poarta.

Singura faza in care muresenii au amenintat poarta lui Coman in primele 45 de minute a fost cea in careu Laurentiu Rus a executat formidabil o lovitura libera de la aproape 35 de metri. Trasorul acestuia n-a prins insa cadrul portii rapidiste, trecand putin alaturi.

Minutul 33 a adus a treia mare sanse de a deschide scorul a gazdelor. Grigorie a reluat cu capul din interiorul careului foarte puternic, Balauru reusind sa scoata in extremis de sub transversala dupa ce fusese depasit initial de minge. La doua minute distanta inevitabilul s-a produs, Nicolae Grigore deschizand scorul pentru Rapid. Rui Duarte a centrat din lovitura libera de la mare distanta, Iencsi a balbait mingea in centrul propriului careu, balonul a ajuns cu sansa la Grigore care a sutat in plin din 7 metri si l-a lasat pe Balauru fara replica.

Tot giulestenii au ramas mai periculosi si in repriza secunda, iar Grigorie a fost aproape sa inscrie unul dintre cele mai frumoase goluri ale saptamanii, insa foarfeca sa spectaculoasa pe spate a fost ghicita de Balauru. Apoi Bozovic a semnat cea mai mare ocazie de gol a alb-visiniilor in minutul 57. Muntenegreanul a preluat elegant in careu, l-a pacalit pe Bruno Fernandes din pirueta si a tras pe urma din intoarcere, insa mingea a intalnit bara din stanga.

Muresenii s-au aratat mai dornici de fotbal in partea secunda a intalnirii, reusind mai des si mai amenintator sa ajunga in preajma careului advers. Cu 20 de minute inainte de final, ardelenii s-au instalat cu aproape intreaga echipa in jumatatea adversa, tinand sub presiune echipa gazda. Astafei a avut sansa egalarii in minutul 71, insa a preferat o preluare in locul unui sut la doar cativa metri de poarta si Coman a reusit sa retina cu mari emotii. La cateva minute distanta, acelasi Astafei a primit in marginea careului mic, insa portarul Rapidului a scos miraculos din fata adversarului.

In minutul 84, Astafei a irosit o noua pasa geniala a lui Florin Dan, ratand iar incredibil singur in fata lui Coman. Satul de ratarile colegului sau, Florin Dan a luat o faza pe cont propriu, a patruns de pe dreapta in careu si a sutat fantastic cu stangul la coltul scurt direct la vinclu. Coman era batut si FCM reusea incredibil egalarea  in Giulesti.

Onlinesport: Irina Maxim


Rapid a fost egalata pe final de mureseni