Liga 1

Mediasul a smuls un punct la Bistrita

Gloria Bistrita a terminat la egalitate, scor 0-0, partida de pe teren propriu cu Gaz Metan Medias, una dominata in mare parte de bistriteni. Tudose a semnat una dintre cele mai mari ratari ale sezonului in repriza secunda, cand Bistrita a ramas in inferioritate numerica dupa ce Szukala a fost eliminat.
Desi nu a avut parte de sprijinul prea multor suporteri, Gloria Bistrita a inceput foarte bine meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan, Ciprian Petre avand prima ocazie de gol la cateva secunde de la fluierul de start.

Mediesenii au receptionat semnalul de alarma si s-au inchis mai bine in aparare, aproape un sfert de ora bistritenii negasind spatii de patrundere spre poarta. O lovitura de colt de pe stanga a gazdelor, executata de Bajenaru, a adus cele mai mari ocazii ale bistritenilor in minutul 14. Plesca a respins de doua ori de pe linia portii loviturile de cap ale lui Curtuius si Keita, Parvulescu scotand apoi tot de pe linie un sut din marginea careului.

Replica Gazului a venit abia dupa 20 de minute, in urma unei actiuni personale a lui Eric de Oliveira, care a lasat pe drum doi adversari in calea sa din dreapta careului spre centru, a iesit la 16 metri si a tras puternic la firul ierbii, insa mingea a trecut la cativa centimetri de bara din dreapta.

Pana la pauza, bistritenii au avut mai mult mingea, au presat cu mai multa determinare, insa nu au reusit sa mai ameninte serios poarta lui Plesca. De cealalta parte, elevii lui Cristi Pustai au preferat sa nu faca risipa de energie, sa se apere cu exactitate si sa profite de spatiile libere pe contraatac, insa nici ei nu si-au mai creat ocazii.

Mediasul a avut prima ocazie de gol a partii secunde la un minut de la reluarea jocului prin Bawab. Apoi Eric si-a incercat tirul dintr-o lovitura libera de la mare distanta, dar nu l-a putut pacali pe Albut. Gazdele au replicat in minutul 55 prin Curtuius, al carui sut la coltul scurt a fost blocat de parada lui Plesca.

In minutul 60 Alexandru Tudose a intrat in locul lui Vali Nastase la Bistrita, decizie pe care Nae Manea avea s-o regrete probabil cateva minute mai tarziu. In urma unei lovituri libere de pe stanga, mingea a ajuns la Szukala, acesta a trimis cu capul din 5 metri spre bara din stanga, insa Tudose a vrut sa impinga mingea in plasa si a "reusit" sa suteze de la o jumatate de metru de linia portii peste transversala.

Dupa una dintre cele mai mari ratari ale sezonului, Bistrita nu si-a pierdut increderea si a continuat asaltul in careul advers. Cu un sfert de ora inainte de final, Nalati a trimis mingea din lovitura libera in careul oaspetilor, Szukala a sutat din centru in blocaj, faza la care bistritenii au cerut penalty pentru un presupus hent. Arbitrul Paul Unimatan a lasat insa jocul sa continue, considerand ca sutul a venit de foarte aproape.

La faza imediat urmatoare, Alin Litu a scapat pe contraatac, a ajuns pana la 20 de metri de poarta Gloriei, unde a fost tras de mana discret de Szukala. Arbitrul s-a consultat cu asistentul de pe acea parte si a scos direct cartonasul rosu pentru fundasul german al Bistritei.

Ramasa in inferioritate numerica, echipa lui Nae Manea a continuat sa controleze ostilitatile la mijlocului terenului in minutele urmatoare, dar fara sa se apropie periculos de poarta. Oaspetii au incercat si ei sa profite de omul in plus, insa n-au izbutit sa invinga defensiva Gloriei.

Onlinesport: Irina Maxim


Mediasul a smuls un punct la Bistrita