Liga 1

Otelul ramane lider dupa victoria de la Urziceni

Otelul Galati s-a impus cu 3-0 in deplasarea de la Urziceni, golurile otelarilor fiind reusite de John Ibeh, Laurentiu Iorga si Bratislav Punosevac. Otelul trebuia sa ramana in inferioritate numerica inca din minutul 34, cand arbitrul Radu Petrescu l-a iertat pe Sarghi de un cartonas rosu.
Otelul Galati a inceput cum nu se putea mai bine meciul de la Urziceni. Dupa ce Silviu Ilie a reluat cu capul in transversala o centrare de la Ibeh in minutul 6, acelasi Ibeh a deschis scorul doua minute mai tarziu. Iorga executase la bara a doua o lovitura de colt pana la Ibeh, care a trimis cu capul din cativa metri in plasa.

Cu avantaj pe tabela inca din start, Otelul lui Dorinel Munteanu a inchis imediat jocul, incerand sa fragmenteze dar si sa blocheze actiunile de atac ale gazdelor. Galatenii au avut de partea lor si conditiile atmosferice, vantul puternic incurcand formatia ialomiteana in multe faze. Si asta pentru ca vantul a batut in prima repriza inspre poarta Urziceniului.

De aceea centrarile gazdelor nu au ajuns de multe ori la destinatar, jocul disputandu-se mai mult la firul ierbii. Insa ritmul de joc nu a fost unul stralucit, in multe momente meciul fiind chiar plictisitor si lipsit de evenimente.

In afara golului galatenilor, singurul eveniment notabil din prima repriza este faultul lui Sarghi asupra lui Paduretu din minutul 34, cand jucatorul ialomitenilor scapase singur pe poarta. Sarghi l-a ajuns insa din urma si l-a faultat in pozitie de ultim aparator, dar arbitrul Radu Petrescu nu a acordat nici macar lovitura libera, desi se impunea chiar si un cartonas rosu la fudasul Otelului. Cu cateva minute mai inainte, Rusescu a solicitat un penalty pentru Urziceni dupa o faza incurcata in careul oaspetilor.

Urziceniul a incercat sa puna presiune in startul reprizei secunde, avand mai multa initiativa la mijlocul terenului. De cealalta parte, Otelul s-a aparat aglomerat si a incercat sa profite pe contraatac. Din astfel de faze au ajuns galatenii de mai multe ori periculos la poarta adversa, iar in minutul 75 Laurentiu Iorga a dus scorul la 2-0 cu un sut in diagonala. Scorul final, 3-0, a fost stabilit in prelungiri de Bratislav Punosevac, care a marcat in urma unei lovituri de colt.

Onlinesport: Irina Maxim


Otelul ramane lider dupa victoria de la Urziceni