Liga 1

Florian Walter: "Vom uni pachetele nevandute si vom organiza o noua licitatie"

Presedintele executiv al Universitatii Cluj, Florian Walter, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca licitatia pentru drepturile de televizare a partidelor din Liga I, pentru urmatoarele trei sezoane, se va relua la finalul lunii mai, urmând ca pachetele nevândute sa fie comasate într-unul singur.
Walter, care a condus comisia de licitatie a Ligii Profesioniste de Fotbal, a adaugat ca pretul total al pachetului rezultat ar putea creste cu 10-15 procente.

"Ma asteptam sa nu se vânda toate pachetele. Televiziunile au avut mai multe optiuni si au ales-o fiecare pe cea care le-a convenit cel mai mult. Nu facem nicio tragedie. Pachetele 3, 4, 5, 6 si 7 le vom comasa într-unul singur, la care vom adauga si dreptul de a difuza rezumate si vom organiza o noua licitatie, probabil undeva la finalul lunii mai, nu ne grabim. Daca nu se vor vinde, atunci oamenii nu vor avea de ales decât sa vina pe stadion, câstigam din asta. Noi, «U» Cluj, nu ne facem probleme, sigur vom juca cu 30.000 de oameni în tribune, ar putea fi o problema pentru cluburile care se sustin în mare parte din drepturile TV", a declarat Walter pentru MEDIAFAX.

Finantatorul Universitatii Cluj a adaugat ca televiziunea publica ar putea intra în cursa, urmând sa achizitioneze pachetul cu numarul noua. "TVR va participa la licitatie si va lua pachetul noua, e aproape sigur. Nu cred ca se va ajunge sa nu avem decât trei meciuri la televizor", a spus Florian Walter.

RCS&RDS a câstigat, luni, pachetul numarul 1 de meciuri din Liga I scos la licitatie de Liga Profesionista de Fotbal, Romtelecom pe cel de-al doilea, iar Antena 1 pe ce de-al optulea, pentru celelalte sase pachete nelicitând nimeni.

La licitatia organizata luni, de LPF, au participat societatile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA si SC Romtelecom SA. Liga a scos la licitatie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în miscare, însotite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competitiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împartie în noua pachete.

RDS&RCS si Romtelecom au licitat pentru pachetul numarul 1, prima câstigând dupa primul pas cu suma de 13.200.000 de euro plus TVA (pret de plecare 12.900.000 de euro plus TVA).

Pachetul numarul 2 a fost adjudecat de Romtelecom, singura care a licitat, cu suma de pornire de 12.900.000 de euro plus TVA.

Pachetul numarul opt a fost adjudecat de Antena 1, cu suma de 10.500.000 de euro plus TVA.

Pentru celelalte pachete nu a licitat nimeni.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, dupa încheierea licitatiei, ca participantii s-au înteles înainte si a precizat ca Adunarea Generala a Ligii va stabili daca se va organiza o alta licitatie sau meciurile nu vor mai fi scoase la vânzare.

Pretul de pornire a licitatiei pentru fiecare pachet, cu exceptia pachetelor 8 si 9, a fost de 12.900.000 euro (4.300.000 euro/ sezon competitional) la care se adauga TVA. Pretul de pornire a licitatiei pentru pachetele 8 si 9 este, pentru fiecare dintre ele, a fost de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competitional) la care se adauga TVA.

RCS&RDS si Antena 1 au câstigat, în urma cu trei ani, licitatia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA.

Mediafax



Florian Walter: "Vom uni pachetele nevandute si vom organiza o noua licitatie"