Liga 1

Pretul caietului de sarcini LPF a crescut ca Fat-Frumos

Pretul caietului de sarcini pentru licitatia de vanzare a drepturilor de televizare din Liga 1 s-a marit de sase ori, conform spuselor oamenilor din fotbal, carora nu le vine sa creada cat a crescut Liga 1 in valoare in numai trei ani de zile. Iata aici cifrele din 2008 si cele din 2011.
La licitatia organizata in urma cu trei ani, fiecare televiziune care a dorit sa participe a fost nevoita sa plateasca 5.000 de euro pentru a cumpara caietul de sarcini si practic dreptul a participa la licitatia propriu-zisa.

La doar trei ani distanta, pretul caietului de sarcini a crescut de sase ori, fiind de 30.000 de euro. Prin cumpararea caietului de sarcini, televiziunile interesate afla ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a intra in licitatie. Practic, 30.000 de euro este biletul de intrare la licitatie.

De ce a starnit caietul de sarcini numeroase controverse? In primul rand, sefii cluburilor sunt nemultumiti cu suma de pornire a licitatiei pe care Dumitru Dragomir a fixat-o. Aceasta este de 35 de milioane de euro, in timp ce sefii cluburilor doresc ca suma sa fie de cel putin 50 de milioane de euro.

De asemenea, alti conducatori il banuiesc pe Dragomir ca ar incerca sa faca jocul pentru anumite televiziuni, aceleasi suspiciuni existand si in urma cu trei ani.

Suspiciunile sunt alimentate si de faptul ca reprezentantii cluburilor nu au putut sa ia caietul de sarcini acasa. Pentru a-l studia, sefii cluburilor pot veni zilnic la sediul Ligii, pana saptamana viitoare, cand se va lua o decizie.

Batalia pe piata tv se da pentru sezoanele Ligii 1 2011/2012, 2012/2013 si 2013/2014.

Onlinesport


Pretul caietului de sarcini LPF a crescut ca Fat-Frumos