Liga 1

Conceicao: "Voi munci enorm pentru ca FC Brasov sa isi indeplineasca obiectivele"

Portughezul Antonio Conceicao da Silva Oliveira a declarat sâmbata, la numirea oficiala în functia de antrenor al echipei FC Brasov, ca va munci enorm pentru ca formatia sa sa obtina o clasare cât mai buna la finalul Ligii I, dar si sa ajunga sa joace finala Cupei României.

"Sunt bucuros ca am ajuns la o întelegere cu oamenii de la FC Brasov. Un lucru este clar, avem aceeasi idee asupra muncii la o echipa. Avem planuri si dorinte comune si cu siguranta voi munci enorm pentru ca FC Brasov sa îsi îndeplineasca obiectivele. Promit ca voi face tot ce tine de mine pentru ca aceasta echipa sa creasca din toate punctele de vedere. Patronul Ioan Neculaie îmi pare a fi un om hotarât cu care se poate colabora foarte bine. Cum am mai spus, avem multe idei comune, ceea ce este extraordinar", a declarat Conceicao în cadrul unei conferinte de presa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antonio Conceicao va colabora în continuare cu Daniel Isaila, în calitate de antrenor secund. "Ma voi sfatui mereu cu Daniel Isaila, pentru ca el cunoaste foarte bine aceasta echipa si stie ce a fost aici si care este potentialul jucatorilor. Ne vom consulta si vom vedea ce jucatori mai trebuie adusi la echipa, iar la final, dupa pregatire când vom trage linie, sunt convins ca putem porni pregatiti în campionat. Avem mult de munca dar stiu ca vor veni si bucuriile. Am mare încredere în acest lucru“, a mai spus portughezul.

Patronul echipei FC BRasov, Ioan Neculaie, a declarat la rândul sau ca mereu si-a dorit la echipa antrenori cu nume din fotbalul românesc sau international. "FC Brasov este o echipa care mereu a avut antrenori cu nume, atât în tara, cât si în strainatate. Nu vreau sa se înteleaga ca Daniel Isaila mi-a gresit cu ceva. Dimportiva, este un baiat cu care am colaborat foarte bine si care va ramâne alaturi de noi, dar care, fara sa se supere, mai are de învatat. A avut mereu si are în continuare ocazia de a lucra cu oameni de la care are ce fura în aceasta meserie. De Danut Oprea înca nu stiu ce sa spun pentru ca nu s-a discutat cu el, vom vedea, este posibil sa ramâna daca îsi doreste si el acest lucru", a spus finantatorul.

Neculaie a mai precizat ca nici nu se gândeste la retrogradare, fiind convins ca echipa poate obtine o clasare buna la finalul actualei editii de campionat. Ba mai mult, patronul ardelean este de parere ca nu e deloc imposibil sa învinga Steaua în semifinala Cupei României si sa ajunga în finala: "Eu am încredere în acest antrenor, am încredere în echipa si sunt sigur ca daca mai aduce vreo doi atacanti si doi mijlocasi, vom avea un lot cu care ne vom clasa pe o pozitie buna, si de ce nu, chiar sa batem Steaua si sa ajungem în finala Cupei României. Stiu ca Tony (nr. - antrenorul Conceicao) are un ochi bun la a vedea jucatorii buni, astfel ca am încredere în el si la transferuri".

Numirea lui Antonio Conceicao pe banca tehnica nu este singura mutare facuta de FC Brasov în aceasta iarna, la club fiind numit sâmbata si Iosi Kovacs în functia de presedinte executiv. "L-am adus pe Kovacs înapoi la club, el a mai lucrat cu noi ca si director sportiv, dar acum are functia de presedinte si cred ca va face treaba buna“, a mai spus Ioan Neculaie.

Patronul FC Brasov a exclus varianta de a-l vinde în aceasta iarna pe mijlocasul Alexandru Chipciu, fiind dispus la discutii doar în ceea ce îl priveste pe portarul Mihai Minca, aflat în ultimele sase luni de contract. "Este exclus sa plece Chipciu de la Brasov. La Minca e alta poveste, el are contract cu noi, vrem sa ramâna, dar daca cineva ne ofera o suma buna pe el, îl dam, de ce nu", a precizat Ioan Neculaie.

FC Brasov se va reuni pe 10 ianuarie, urmând ca în perioada 22 ianuarie - 9 februarie echipa sa efectueze un stagiu de pregatire în Antalya, acolo unde, cel mai probabil vor fi programate cinci partide amicale.

Mediafax



Conceicao: "Voi munci enorm pentru ca FC Brasov sa isi indeplineasca obiectivele"