Liga 1

Liderul invinge lanterna rosie

Otelul Galati se distanteaza in fruntea clasamentului dupa victoria de pe teren propriu cu Sportul Studentesc, scor 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Marius Pena in a doua jumatate a reprizei secunde. Sportul a jucat excelent, avand numeroase ocazii de gol, dar n-a reusit sa inscrie desi a avut chiar si o bara prin Tibi Balan.
Sportul a inceput cu mult curaj meciul pe terenul liderului clasamentului, iar Ferfelea a semnat prima ocazie de gol la doar 4 minute de la fluierul de start, trimitand putin pe langa poarta lui Grahovac o centrare inalta de la Maxim. Replica galatenilor a venit in minutul 10, de la Marius Pena, care s-a trezit cu noroc cu mingea la picior in careul advers si a sutat din prima, din intoarcere, dar tot pe langa poarta.

Partida s-a disputat pe contre, in viteza, fazele de atac alternand cu repeziciune de la o poarta la cealalta. Jumatatea primei reprize a mai adus inca doua ocazii pentru ambele echipe. Mai intai Paraschiv a trimis peste poarta din pasa lui Pena, pentru ca apoi Curelea sa trimita cu capul tot peste transversala centrarea lunga de la Farmache.

Finalul primei jumatati a partidei a apartinut studentilor. Sportul a avut doua mari ocazii de a inscrie si de a intra in avantaj la vestiare, insa Grahovac s-a opus la sutul lui Patriche, pentru ca in aceeasi faza, spectaculoasa foarfeca a lui Ferfelea sa ocoleasca poarta. La doua minute distanta, Maxim l-a solicitat serios pe Grahovac cu un sut puternic de la distanta.

La fel de periculosi au ramas oaspetii si in startul reprizei secunde. Tibi Balan a deschis seria marilor ratari, dupa ce a tintit bara laterala a portii Otelului. Apoi Paraschiv a ratat sutul din fata portii, la o centrare excelenta de pe dreapta. Ochirosii, intrat dupa pauza in teren, si-a trecut si el numele pe lista marilor ocazii in minutul 65, cand a trimis milimetric pe langa coltul lung.

Pana la urma, cu un sfert de ora inainte de final, Marius Pena a reusit sa-l invinga pe Viciu cu un sut de manual din marginea careului. Oaspetii reusisera sa respinga in prima faza mingea din careu, Otelul a recuperat, a venit pasa spre Pena, prins cu spatele la poarta, dar acesta a sutat fara sa se uite din intoarcere si a inscris golul victoriei.

Sportul avea posibilitatea sa egaleze in minutul 82, insa Salageanu si-a salvat echipa si pe Grahovac, dupa ce a respins de pe linia portii mingea trimisa cu capul Patriche.

Otelul Galati: 12. Grahovaci - 3. Râpa, 18. Sg. Costin, 30. Perendija, 23. Salageanu - 24. Filip, 26. Neagu - 8. Antal (7. Iorga '71), 10. G. Paraschiv, 14. S. Ilie (11. Ochirosii '59) - 27. Pena (32. Borbely '90+1). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Sportul Studentesc: 33. Viciu - 29. Farmache, 24. Patriche, 5. D. Lung, 23. Maxim - 10. Ferfelea, 19. Cruceru, 7. Patrascu (25. Dobre '79), 20. Varga - 28. Balan (22. Postolache '60), 9. Curelea. Antrenor: Florin Tene.

Cartonase galbene: Perendija '60, Grahovaci '84 / Varga '56.

Arbitri: Teodor Craciunescu (central) - Iulius-Radu Timar, Vladimir Urzica (asistenti) - Claudiu Gabriel Baboia (rezerva).

Onlinesport: Irina Maxim


Liderul invinge lanterna rosie