Liga 1

Oficialii Otelului asteapta multe lovituri sub centura in retur

Convinsa ca în retur, adversarii vor face presiuni mari asupra elevilor lui Dorinel Munteanu, conducerea Otelului a anuntat ca va apela la terapia de grup pentru a-i “cali” pe jucatori în lupta pentru titlu, informeaza cotidianul Puterea.
Fara sa fie bagati în seama, galatenii s-au instalat în frunta clasamentului la jumatatea turului, însa au aflat cum e sa fi vazut ca un contracandidat pentru granzi. Razboiul psihologic dinaintea meciurilor cu Branesti si Timisoara si-a spus cuvântul, iar sefii Otelului anunta ca vor purta mai multe discutii pentru ca echipa sa faca fata luptei titanice care se va da în retur.

“E greu de anticipat ce se va întâmpla în retur, dar am început deja sa simtim pe propria piele lupta care se duce la vârf. Avem o echipa tânara, care nu e calita în focul luptei si poate oricând sa clacheze. E greu sa te bati la primele locuri dupa ce ani de-a rândul ai avut obiectiv evitarea retrogradarii. Vom face terapie de grup pentru a-i întari pentru retur. E la fel de importanta ca si pregatirea fizica pentru partea a doua a campionatului. Vom discuta cu toti jucatorii, sa fie constienti de locul pe care se afla. Sper ca asa, echipa sa aiba aceeasi constanta ca în acest an 2010”, a declarat, pentru “Puterea”, directorul general al Otelului, Marius Stan.

Acesta anunta ca în contractele fotbalistilor a fost introdusa o prima de obiectiv, iar în cazul în care Otelul va câstiga titlul, suma fiind substantiala. “Normal ca vor primi multi bani, mai ales ca în vara salariile au fost renegociate. Nu pot sa spun cât vor încasa daca vor reusi o performanta atât de importanta, dar prima va fi una foarte mare”, promite oficialul. În prezent, cel mai mare contract anual de la Otelul ajunge undeva la 60.000 de euro.

Ignorati total de autoritatile locale

Nici unul dintre jucatorii galateni nu s-a numarat printre sportivii propusi în Consiliul Local pentru a fi premiati cu ocazia Sarbatorilor Galatiului, în ciuda faptului ca rezultatele obtinute în aceasta prima parte a sezonului sunt istorice pentru urbea moldava. Marius Stan sustine ca el este adevarata tinta a autoritatilor locale, fiind vazut ca un contracandidat pentru actualul primar. “Daca ar fi dupa ei, ne-ar da putin la temelie. Au si facut-o, din cauza unui litigiu de 1.600 de lei. Ne-au trimis la masa credala. Noroc ca am reusit sa rezolvam rapid, pâna la urma, noi am avut de primit bani. Cred ca am facut cinste orasului prin rezultate. Dar asta e, nu suntem numai noi în situatia asta. Si Ana Porgras a fost nevoita sa plece la Constanta fiindca aici nu a bagat-o nimeni în seama”, s-a plâns oficialul galatean, care e decis sa candideze la alegerile pentru Primarie din 2012. “Sunt primul în sondaje, dar niciodata nu voi amesteca sportul cu politicul”, promite Stan.

Performanta istorica pentru Moldova

Datorita victoriei cu Astra, scor 2-1, formatia condusa de Dorinel a terminat turul în fotoliul de lider. Este pentru prima oara în istoria Ligii I când o echipa din zona Moldovei reuseste sa fie pe prima pozitie dupa disputarea primei jumatati a clasamentului. Pâna acum, în istoria de aproape 8 decenii a primei divizii, nici una dintre cele 12 reprezentante ale Moldovei nu a reusit o astfel de performanta, iar cea mai buna clasare la finalul unui sezon este locul 3, ocupat de FC Vaslui, în editia trecuta de campionat. “E interesant si o realizare importanta pentru un club ca Otelul, ne onoreaza. Pâna acum, performanta este doar pe jumatate. Ar fi incredibil sa fim aici si la sfârsit, dar e foarte greu”, ne-a mai spus oficialul formatiei de la malul Dunarii. În cazul în care sezonul competitional s-ar fi desfasurat pe sistemul primavara-toamna, Otelul ar fi câstigat titlul de campioana în 2010, cu un total de 64 de puncte (36 în acest tur, 28 în returul trecut).

Cele mai bune clasari ale echipelor din Moldova la final de campionat:

Ceahlaul Piatra Neamt – 14 sezoane

Cel mai bun rezultat: Locul 4 (1999-2000)

CA Câmpulung Moldovenesc – 2 sezoane

Locul 3 (1952)

CSM Suceava – 1 sezon

Locul 18 (1987-1988)

Dunarea Galati – 5 sezoane

Locul 14 (1979-1980)

FC Onesti – 2 sezoane

Locul 14 (1998-1999)

FC Vaslui – 5 sezoane

Locul 3 (2009-2010)

FCM Bacau – 42 de sezoane

Locul 4 (1972-1973)

Foresta Falticeni – 3 sezoane

Locul 13 (2000-2001)

Politehnica Iasi – 28 de meciuri

Locul 6 (1965-1966)

Gloria Galati – 2 sezoane

Locul 10 (1939-1940)

Siderurgistul Galati – 2 sezoane

Locul 14 (1963-1964, 1965-1966)

Otelul Galati – 22 de sezoane

Locul 4 (1987-1988, 1997-1998)


Oficialii Otelului asteapta multe lovituri sub centura in retur