Liga 1

Arbitrii din Liga 1 vor primi delegarile prin e-mail

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat, marti, într-o conferinta de presa, ca începând din retur delegarile nu vor mai fi anuntate pe site-ul oficial al CCA, iar arbitrii vor fi informati prin intermediul e-mailurilor personale.
"Delegarile de arbitri la Liga I vor fi facute de o persoana, iar delegarile observatorilor de catre o alta persoana. La fel se va întâmpla si la Liga a II-a si a III-a. Din retur, delegarile vor fi transmise doar pe e-mail, nu vor mai aparea pe site-ul CCA. Daca se va afla în presa cine va arbitra un meci, atunci nu vor exista decât doua variante: se va afla de la arbitrul delegat la acel meci sau de la cel care a trimis e-mailul. Ma mai suna oameni sa iau anumite decizii, iar daca încearca la mine, atunci înseamna ca mai încearca si la arbitrii", a spus Avram.

Vasile Avram a afirmat ca numarul greselilor de arbitraj nu sunt sunt mai multe decât cele din trecut, doar ca acum se pune o presiune mai mare asupra arbitrilor. "Greselile din arbitraj nu sunt mai multe ca alta data. Au fost greseli, sunt si vor mai fi. Greselile de arbitraj sunt mult mai mediatizate acum. La ora actuala chiar exista o presiune asupra arbitrilor din partea conducatorilor si a presei care afecteaza prestatiile lor. Le-am recomandat sa nu mai vorbeasca cu anumite persoane, pentru ca fostii arbitri îi suna. Îmi e foarte greu sa iau masuri foarte dure dintr-o data. În mintea mea nu exista greseli de arbitraj din cauza coruptiei. Faptul ca se spune ca e lipsa de valoare, eu zic ca este un pas înainte, pentru ca nu se mai vorbeste despre coruptie", a completat Avram.

Presedintele CCA si-ar dori ca fostii arbitri sa vina sa îl ajute la conducerea forului si sa nu critice ori de câte ori au ocazia. "Unii si-au dat demisia sau au fost demisi de la conducerea arbitrajului românesc, dar daca îi chemam sa ne sprijine, ei considera ca este mai bine sa ne atace", a subliniat Avram.

Referitor la decizia arbitrului Dragos Istrate care a fluierat în minutul 43 al partidei din Unirea Urziceni si FC Timisoara finalul primei reprize, presedintele CCA considera ca a fost o simpla greseala. "Se poate întâmpla, este un eveniment nefericit din partea unui arbitru. Trebuia sa aiba doua ceasuri, dar se mai întâmpla sa-i stea ceasul unui arbitru. El a reactionat destul de repede si a reluat jocul cu o minge de arbitru, asa cum prevede regulamentul. Marele maestru al arbitrajului românesc, care este presedinte la un club de Liga a III-a, Ion Craciunescu, a arbitrat acum vreo 25 de ani un meci Universitatea Craiova - FC Olt Scornicesti, iar el a fluierat meciul cu cinci sau sase minute mai devreme. Echipele erau la vestiare, dar a venit asistentul Titorov si i-a atras atentia si au fost readuse pe teren. Meciul s-a reluat, iar Universitatea Craiova a câstigat campionatul în acel sezon", a mai spus Avram.

Mediafax



Arbitrii din Liga 1 vor primi delegarile prin e-mail