Liga 1

CFR si-a luat revansa la Bistrita

Gloria Bistrita a pierdut partida de pe teren propriu cu CFR Cluj, ultima a etapei 15, scorul final 3-0, fiind stabilit de dubla lui Traore si golul magnific al lui Bjelanovic din final, toate reusitele venind in a doua repriza. Clujenii au dominat jocul mai ales in repriza secunda, cand au jucat in superioritate numerica, Nalati fiind eliminat in minutul 69.
Suparati pentru eliminarea surprinzatoare din Cupa Romaniei chiar la Cluj Napoca, jucatorii CFR-ului au vrut sa administreze o corectie drastica Gloriei Bistrita, insa nu le-a mers. Chiar daca ocaziile au fost multe si uriase, bistritenii au pastrat tabela neschimbata pana la pauza.

Culio a semnat prima ocazie de gol in minutul 9, cand a tras superb de la distanta, mingea trecand foarte aproape de poarta. O alta faza periculoasa de atac a clujenilor i-a avut in fata portii pe Piccolo si De Zerbi, dar niciunul dintre italieni n-a reusit sa ajunga mingea si s-o impinga in poarta. Tot De Zerbi si-a incercat norocul cateva minute mai tarziu, dar Albut a boxat in fata. Cadu a amenintat si el poarta adversa cu un sut in forta, dar nu si cadrat.

Putin dupa prima jumatatea de ora de joc clujenii au intensificat atacurile si Lacina Traore l-a adus in pragul disperarii pe Sorin Cartu, cu doua ratari uriase in aceeasi faza. Scapat singur pe poarta, ivorianul a sutat din  apropiere, Albut a parat incredibil in fata, tot la Traore, al carui al doilea sut a fost scos de portarul Gloriei cu un reflex fenomenal.

Iar aripile ingerului pazitor al portii Gloriei s-au intins doua minute mai tarziu. Mai intai Szukala a incercat sa-l pacaleasca pe arbitru, dupa ce a respins in careu o minge cu mana, insa Tudor n-a lasat neobservat hentul neamtului si a acordat penalty. Cadu a sutat pe jos in dreapta, dar Albut a ghicit coltul si a respins in lateral, primind ovatii la scena deschisa din partea suporterilor, care i-au scandat numele minute intregi.

Singura faza in care bistritenii au pus in pericol careul advers s-a petrecut cu cinci minute inainte de pauza. Keita l-a presat pe Nuno Claro, portarul a scapat mingea din maini, a urmat sutul lui Keita, insa Claro a deviat mingea, care apoi s-a lovit de mana lui Rada. Bistritenii au solicitat penalty, insa Alexandru Tudor a lasat jocul sa continue, nefiind impresionat nici macar de celebrul "Hotii!" strigat din tribune.

Repriza secunda putea sa debuteze cu un gol, avand in vedera ca la doar 8 secunde de la fluierul de start Bajenaru a fost aproape de egalare. Tot aproape a trecut si mingea de poarta lui Nuno Claro. Clujenii au trecut repede peste acest moment si si-au reinstalat tabara in terenul gazdelor. Rada si Culio au trimis pe langa poarta, primul cu capul si al doilea cu dreptul, Albut scapand de emotii.

La fel a scapat Albut, dar mingea pe sub el, in minutul 56. Traore a primit o pasa excelenta peste apararea adversa, s-a intors cu fata la poarta si a tras din unghi, nu foarte puternic, dar Albut si-a anulat toate interventiile spectaculoase din prima repriza, scapand incredibil mingea pe sub el.

Gloria mai pastra sperante pentru un rezultat pozitiv in acest meci, mai ales ca Nae Manea a intarit compartimentul ofensiv dupa primirea golului. Unul dintre jucatorii trimisi pe teren a fost Adrian Nalati, insa acesta s-a plictisit repede de fotbal, parasind terenul dupa nici 10 minute. Mai intai a primit un cartonas galben pentru o tinere din spate, in minutul 62, pentru ca sapte minute mai tarziu sa mai vada o data galben in fata ochilor dupa ce a executat o faza fixa inainte de fluierul arbitrului. Si se stie ca "Brad Pitt" Tudor nu iarta astfel de gesturi.

Cu un om si un gol mai putin, Gloria a fost nevoita sa iasa la atac, lasand astfel spatii libere pentru experimentatii jucatori ai campioanei. De culoarele libere a profitat imediat Panin, care a centrat perfect de pe dreapta in minutul 71, iar TRaore a reusit dubla cu o simpla lovitura de cap din marginea careului mic.

Ca sa fie treaba clara, cu sase minute inainte de final CFr a dus scorul la 3-0 in urma unei faze de generic. De Zerbi a pasat superb din dreapta careului pentru Bjelanovic, iar acesta a reluat magistral cu calcaiul la coltul scurt pe langa Albut.

Bruno si apoi Junior Moraes au incercat pe final sa inscrie golul de onoare al bistritenilor, insa mingea a ocolit de fiecare data poarta si Gloria a ramas doar cu onoarea de a elimina CFR-ul din Cupa.

Gloria Bistrita: 22. Albut - 14. Achim, 27. Szukala, 4. V. Nastase, 5. Velcovici (3. Tudose '56) - 16. R. Marginean (15. Nalati '60), 6. A. Muresan - 21. Keita (9. B. Moraes '65), 30. Bajenaru, 2. C. Petre - 10. J. Moraes. Antrenor: Nicolae Manea.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro - 4. Panin, 20. Cadu, 13. Piccolo, 24. Rada - 19. Culio, 18. Peralta, 11. Costa (8. Kivuvu '83), 66. Edimar (32. Bjelanovici '72) - 10. De Zerbi, 9. Traore (23. Veloso '86). Antrenor: Sorin Cârtu.

Cartonase galbene: Szukala '32, Velcovici '35, Nalati '62, '69 / Rada '34, Peralta '37. Culio '39

Cartonas rosu: Nalati '69

Arbitri: Alexandru Tudor (centru) - Cristian Nica, Iulius Timar (asistenti) - Florin Marcu (rezerva)

Onlinesport: Irina Maxim


CFR si-a luat revansa la Bistrita