Liga 1

Dinamo s-a impus dubios cu Mediasul

Dinamo a castigat partida de pe teren propriu cu Gaz Metan Medias, scor 3-2, reusind sa intoarca rezultatul dupa cateva decizii dubioase ale arbitrului Marian Balaci. Dinamo a deschis scorul prin Alexe, Litu a egalat si apoi Trtovac a dus Mediasul in avantaj. Litu a fost eliminat in minutul 58, la 10 minute dupa ce Scarlatache a fost scutit de un cartonas rosu. Andrei Cristea a primit usor un penalty in minutul 69, transformat tot de el, iar Scarlatache a inscris golul victoriei in minutul 73.
Fara Torje si Moti in lot din cauza accidentarilor, Dinamo a inceput din postura de favorita partida din Stefan cel Mare cu Gaz Metan Medias. Liviu Ganea a incercat sa puna presiune inca din primele minute pe careul advers, dar apararea gazarilor nu s-a lasat intimidata si a echilibrat rapid jocul.

Cu toate acestea, putin dupa primul sfert de ora al meciului, Marius Alexe a deschis scorul. Plesca parasise neinspirat poarta in incercarea de a respinge o centrare care-l cauta pe Danciulescu, mingea a ajuns cu noroc la Alexe, care a inscris fara nicio grija in poarta goala.

Insa avantajul cainilor rosii n-a rezistat decat pana in minutul 22. Hoban s-a descurcat de minune pe stanga, de unde a centrat in fata portii la Litu, a carui lovitura de cap din alergare a lovit transversala si apoi a intrat in poarta. Atacantul Mediasului a sarbatorit intr-un mod inedit primul sau gol din acest sezon, aratand sub tricoul de joc un alt tricou pe care era inscriptionat mesajul "Pentru Litu".

Trupa lui Ioan Andone putea prelua din nou conducerea dupa doar patru minute de la egalare, insa Plesca a scos fenomenal sutul lui Liviu Ganea, mingea atingand si bara superioara a portii Gazului inainte de a iesi in corner.

In minutul 36, la o faza care nu anunta mare lucru, Mediasul a dat lovitura. Eric de Oliveira a centrat perfect dintr-o lovitura libera de la 40 de metri, Trtovac s-a inaltat superb peste toti fundasii dinamovisti si a trimis excelent cu capul langa bara din dreapta, Dolha intervenind prea tarziu.

Vazandu-se condusi dupa ce ei au deschis scorul, dinamovistii s-au napustit spre poarta lui Plesca. Catalin Munteanu putea egala in minutul 41, dar a trimis pe langa coltul lung la o faza in care portarul Mediasului era spectator. Pauza a venit ca o adevarata gura de oxigen pentru trupa lui Cristi Pustai.

Repriza secunda a debutat tot in forta. O faza controversata s-a petrecut in minutul 49, cand Scarlatache l-a lovit cu cotul pe Litu in marginea prorpiului careu, dar Marian Balaci nu a acordat nici macar cartonas galben dinamovistului, desi atacantul Mediasului avea buza sparta. Arbitrul nu a fluierat nici macar fault la aceasta faza.

La nici zece minute distanta, acelasi Litu a vazut al doilea cartonas galben in urma unei intrari periculoase cu piciorul sus si a fost eliminat, dupa ce primul avertisment il primise in finalul primei reprize pentru o tinere din spate la Grigore. Atacantul gazarilor a parasit cu greu terenul, reprosandu-i arbitrului faptul ca a primit prea usor cele doua galbene, in timp ce Scarlatache nu a primit nimic pentru ca i-a spart buza.

Chiar daca avea un jucator in plus pe teren, Ioan Andone a intarit ofensiva, trimitandu-l in teren si pe Andrei Cristea in minutul 65, in locul lui Margaritescu. Iar dupa nici cinci minute, chiar Andrei Cristea a obtinut smechereste penaltyul din care s-a egalat scorul. Atacantul dinamovist a tratat cu inteligenta o faza in marginea careului advers, a patruns si s-a agatat de picioarele lui Cristi Todea, cazand spectaculos. Marian Balaci are insa acoperire regulamentara. Tot Andrei Cristea a executat cu siguranta de la punctul cu var si a restabilit egalitatea.

Daca la faza precedenta mediesenii au avut ce comenta, nu acelasi lucru se poate spune despre faza din minutul 73, cand l-au lasat inexplicabil fara marcaj pe Scarlatache in fata portii la o lovitura de colt. Ganea a prelungit cu capul simplu la Scarlatache, iar acesta tot cu capul a dus pe Dinamo din nou in avantaj pe tabela.

Finalul de meci a fost rpesarat de faze confuze, faulturi repetate si greseli de ambele parti, jocul fiind afectat din plin. Mediasul a cautat cu disperare un gol egalizator, insa dinamovistii au tinut cu istetime de minge, au tras cat au putut de timp si au reusit sa termine meciul in avantaj.

Dinamo Bucuresti: 12. Dolha - 3. Rubio, 21. D. Grigore, 25. Scarlatache, 16. Bordeanu - 10. Alexe (29. N'Doye '55), 26. Margaritescu (17. An. Cristea '67), 7. Munteanu, 20. Ad. Cristea - 19. Ganea, 15. Danciulescu (9. M. Niculae '46). Antrenor: Ioan Andone.

Gaz Metan Medias
: 12. Plesca - 3.Trtovac, 19. Fl. Lazar, 13. Khubutia, 25. Markovici - 7. Kubala, 21. Todea, 15. Hoban (5. Muntean '26, 16. Zaharia '72), 22. Pârvulescu - 27. Eric de Oliveira (2. Aganovici '74), 9. Litu. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonase galbene: Ganea '78, Grigore '65, Scarlatache '80, Dolha '90 / Trtovac '17, Litu '45, '58

Cartonas rosu: Litu '58

Arbitri: Marian Balaci (central) - Sebastian Gheorghe, Dragos Iliescu (asistenti) - Claudiu Baboia (rezerva).

Observatori: Dan Dragos Craciun, Pavel Peniu.

La meciul disputat pe arena din Soseaua Stefan cel Mare au asistat aproximativ 1.500 de spectatori.

Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo s-a impus dubios cu Mediasul