Liga 1

Otelul Galati ramane lider in clasament

Otelul Galati a reusit o rasturnare spectaculoasa de scor in inferioritate numerica, reusind sa castige cu 2-1 pe teren propriu cu Gloria Bistrita. Oaspetii au deschis scorul in minutul 20 din penalty, prin Ribeiro Moraes, care obtinuse si lovitura de pedeapsa si eliminarea lui Cristi Sarghi. Insa Otelul a revenit in inferioritate numerica si a egalat prin Antal in repriza secunda. Viglianti a inscris si el din penalty pe final de meci si a adus victoria galatenilor.

Din pozitia de lider al clasamentului pentru a doua etapa consecutiva, Otelul Galati a primit vizita unei echipe in cautare disperata de puncte, Gloria Bistrita aflandu-se pe locul 15 al clasamentului inainte de aceasta etapa cu numarul 11 a Ligii 1.

Meciul a inceput sub presiunea gazdelor, Otelul solicitand un penalty in chiar minutul 3 al jocului, dupa ce Giurgiu a cazut in careul bistritenilor. Insa Teodor Craciunescu a lasat jocul sa continue, desi Nalati il atinsese cu mana pe umar pe jucatorul Otelului.

Daca galatenii au preferat o ofensiva sustinuta, cu pase repetate in jumatatea adversa, in cautarea culoarelor spre poarta adversa, bistritenii au stat mai mult in defensiva, declansand insa contraatacuri in viteza prin fratii Moraes. Atat Bruno cat si Ribeiro Moraes si-au creat astfel mari ocazii de a inscrie la poarta adversa, insa nici unul nu a prins spatiul portii.

Daca in startul partidei arbitrul Craciunescu nu a dorit sa rupa echilibrul meciului prin acordarea unui penalty, nu acelasi lucru s-a intamplat in minutul 19, cand centralul  a dat si penalty pentru Bistrita, dar l-a eliminat si pe Sarghi de la Otelul pentru un fault in careu la Junior Moraes. Tot el a si executat lovitura de la 11 metri, deschizand scorul.

Putea sa fie 2-0 pentru Gloria zece minute mai tarziu. Achim centrase periculos de pe dreapta, Ciprian Petre a luftat, mingea a ajuns cu noroc la Andrei Muresan, al carui sut surprinzator a sters transversala si a iesit in aut de poarta. Profitand de superioritatea numerica, Gloria a intensificat atacurile, Achim si Nalati trecand si ei in minutele urmatoare pe langa gol.

De cealalta parte, Otelul si-a revenit cu greu din socul eliminarii lui Sarghi, iar in minutul 37 a avut chiar si ocazia egalarii, la sutul lui Salagean din afara careului, cand mingea a trecut la o palma de bara din dreapta. Apoi Viglianti putea sa inscrie cu trei minute inainte de pauza, insa lovitura sa de cap a fost scoasa incredibil de Albut de sub transversala.

Si in repriza secunda au continuat galatenii atacurile, reusind nu doar sa echilibreze jocul, dar chiar sa si domine. Iar rezultatul nu a intarziat sa apara, in minutul 67 Liviu Antal restabilind egalitatea pe tabela, dupa ce a profitat de o iesire neinspirata a lui Albut la o centrare de pe stanga.

Jocul a continuat sa fie echilibrat si in continuare, bistritenii dand impresia ca se multumesc chiar si cu o remiza. Nu aceeasi atitudine a fost transmisa de jocul gazdelor. Galatenii au sperat in continuare ca pot chiar si castiga meciul, iar in minutul 82 sansa le-a suras, dupa ce Paraschiv a obtinut un penalty in fata lui Albut. Viglianti a transformat de la pucntul cu var si a dus Otelul in avantaj pe tabela. Victoria muncita a Otelului aduce echipa din Galati din nou in pozitia de lider al clasamentului.

Onlinesport: Irina Maxim


Otelul Galati ramane lider in clasament