Liga 1

Cartu: "Nu ne prinde bine schimbarea antrenorului la Vaslui"

Antrenorul formatiei CFR Cluj, Sorin Cârtu, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca venirea lui Viorel Hizo pe banca FC Vaslui aduce o stare de spirit foarte buna la formatia moldoveana, ceea ce e în dezavantajul gruparii "feroviare", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cârtu e de parere ca meciul de vineri, din deplasare, cu FC Vaslui, nu e decisiv în revenirea echipe sale în lupta pentru titlu. "Nu e un meci neaparat decisiv sau capital, ci doar foarte important. La fel de important va fi sa nu pierdem cu Urziceni si Galati. La obiectivul pe care îl avem, acela de a câsttiga campionatul, trebuie sa câstigam tot, nu avem nicio scuza. Îmi doresc sa câstigam la Vaslui pentru ca o victorie ar crea o stare de spirit foarte buna la echipa. Nu ne prinde bine schimbarea antrenorului pentru ca se creaza o alta emulatie în jurul echipei si nu-ti convine sa joci într-un asemenea moment cu o astfel de echipa. Îl stiu bine pe Hizo, mai ales ca el a mai lucrat acolo, la Vaslui", a declarat Sorin Cârtu, care i-a enumerat pe Wesley, Burdujan si Sânmartean printre jucatorii periculosi ai adversarei de vineri.

CFR Cluj nu va putea conta în jocul de la Vaslui pe Gabi Muresan, înca nerecuperat dupa accidentarea suferita în meciul cu Universitatea Cluj, de acum trei saptamâni. În schimb, Cârtu va miza pe Adrian Hora, desi jucatorul acuza o stare de oboseala în urma partidelor echipei nationale de tineret contra Angliei. "Hora va merge la Vaslui, resimte oboseala, dar ne vom baza pe el pentru acest meci. Din pacate Gabi Muresan nu va juca, sper sa îl avem pentru partida de Cupa, cu Târgu-Mures. Costa e o varianta pentru înlocuirea lui, am o imagine despre el, stiu unde as putea sa folosesc dar nu vreau sa fac nicio caracterizare a jucatorului. Kivuvu ar fi si el o solutie, o sa vad", a explicat Cârtu.

Antrenorul spune ca, în ciuda programului încarcat pe care-l va avea echipa, cu 9 meciuri în 21 de zile, spera ca jucatorii sai sa faca fata si sa obtina cât mai mult. Cârtu s-a referit si la meciul de marti, din Liga Campionilor, contra Bayern Munchen din deplasare, si a spus ca problemele de efectiv ale nemtilor nu stirbesc din valoarea lor ca echipa. "Stim programul care ne asteapta, echipa trebuie sa reziste pe cele trei fronturi, iar pe jucatori trebuie sa-i tinem în priza pentru a fi concentrati. Daca se poate sa obtinem maxim din cele 9 meciuri, atunci maxim sa fie! În primul rând trebuie sa ne gândim la meciul de la Vaslui, nu sa-i plângem pe nemti pentru ca au un lot foarte valoros si pot pune probleme oricui. Ei sunt un titan al fotbalului european care nu-si face griji din lipsa unor jucatori. As vrea sa câstigam ambele meciuri, dar parca o victorie la Vaslui ar fi mai plauzibil. În fotbal orice e posibil. Nu trebuie sa intri în teren ca o victima sigura", a mai spus Cârtu.

Antrenorul CFR-ului a comentat scurt situatia nationalei României în grupa de calificare la Campionatul European din 2012 si a adaugat ca n-are vreo favorita în derbiul dintre Dinamo si Steaua. "România ar trebui sa se gândeasca la Campionatul Mondial din 2014. La Steaua - Dinamo nu tin cu nimeni, sper doar sa faca un joc bun. Eu sunt mai preocupat de partidele echipei mele", a conchis tehnicianul.

Mediafax



Cartu: "Nu ne prinde bine schimbarea antrenorului la Vaslui"