Liga 1

LPF revine: Andrei Cristea sta pe tusa cu Steaua

In urma scandalului izbucnit ieri dupa anularea cartonasului rosu primit de Andrei Cristea si a amenintarilor cu TAS, Comisia de Disciplina a LPF a judecat din nou, astazi dimineata, cazul jucatorului dinamovist. In cele din urma, Cristea a fost suspendat o etapa si va rata meciul cu Steaua.
Totul parea batut in cuie miercuri seara, cand Dumitru Dragomir confirmase ca Andrei Cristea are drept de joc cu Steaua, insa lucrurile au luat o intorsatura spectaculoasa in dimineata zilei de joi.

Speriati de amenintarile celor de la Steaua, care puteau castiga la masa verde cu 3-0 daca Andrei Cristea s-ar fi aflat pe teren, cei de la Comisia de Disciplina au hotarat sa judece din nou cazul.

Intrunita joi dimineata, Comisia de Disciplina a LPF a modificat hotararea luata cu o seara in urma, iar Andrei Cristea a fost suspendat o etapa si va rata meciul cu Steaua.

A fost o decizie de mijloc din partea comisiei LPF, deoarece pentru o astfel de lovire un jucator ar fi trebuit sanctionat cu o suspendare de cel putin doua etape.

In cazul in care decizia de miercuri seara ar fi fost mentinuta, LPF ar fi riscat o sanctiune din partea UEFA, deoarece un cartonas rosu nu poate fi anulat decat daca jucatorul ar fi fost confundat de arbitru.

Miercuri seara, o sursa din cadrul LPF a declarat ca membrii Comisiei de Disciplina nu l-au sanctionat pe Cristea, astfel ca jucatorul avea drept de joc pentru Dinamo în derbiul cu Steaua de duminica, din etapa XI-a Ligii I. "În urma probelor administrate la dosar, nu s-a putut face dovada vinovatiei lui Andrei Cristea în finalul meciului cu Otelul. În raportul de arbitraj, centralul Cristian Balaj a notat ca incidentul dintre Cristea si Râpa a avut loc într-un moment în care el era cu spatele si ca decizia a fost luata sub rezerva expertizei video a CCA. Dar CCA nu a efectuat pâna în acest moment expertiza si nici pe caseta video vizionata la Comisie nu s-a putut vedea lovitura aplicata de Andrei Cristea", a precizat sursa citata.

Însa membrii comisiei sustin ca decizia nu a fost definitiva si ca au reluat analizarea cazului joi, când au hotarât suspendarea fotbalistului dinamovist.

"În baza art.99, coroborat cu art.110, alin.1 si 123, alin. 2 si 4 din Regulamentul Disciplinar, Comisia de Disciplina constata ca, din probele administrate în cauza, nu rezulta vinovatia jucatorului Cristea Andrei în incidentul pentru care a fost eliminat. În consecinta, jucatorul va executa o singura etapa de suspendare, conform art.18.4 din RD", se arata într-un comunicat postat, joi, pe site-ul LPF.

Decizia initiala de a-l ierta pe Cristea, anuntata de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost aspru criticata, atât de oficialii Stelei, cât si de alti oameni de fotbal, care au considerat-o neregulamentara, fiind posibil ca reactiile aparute sa-i fi determinat pe membrii comisiei sa o schimbe.

Cristea a fost elimininat de pe teren în minutul 90 al partidei Dinamo - Otelul Galati, scor 1-2, din cadrul etapei a X-a a Ligii I. Arbitrul Cristian Balaj i-a acodat cartonasul rosu pentru o lovitura cu cotul în figura asupra fundasului Cornel Râpa, dar conducerea FC Dinamo a contestat eliminarea la Comisia de Disciplina.

Echipa Dinamo întâlneste, duminica, de la ora 20.30, pe propriul teren, formatia Steaua, într-o partida contând pentru etapa a XI-a a Ligii I, iar Cristea nu va avea drept de joc.


Onlinesport


LPF revine: Andrei Cristea sta pe tusa cu Steaua