Liga 1

Dinamo a anulat cartonasul luat de Andrei Cristea. Din rosu in unda verde pentru Steaua

Dinamo isi dovedeste inca o data influenta pe care o are asupra Comisiei de Disciplina, reusind sa anuleze cartonasul rosu pe care Andrei Cristea l-a primit in meciul cu Otelul Galati, pentru ca jucatorul sa poata evolua contra Stelei. Forum si Sondaj: A anulat corect LPF cartonasul rosu al lui Cristea?

"Comisia de Disciplina a decis sa nu acorde nicio etapa de suspendare lui Andrei Cristea. În urma probelor administrate la dosar, nu s-a putut face dovada vinovatiei lui Andrei Cristea în finalul meciului cu Otelul. Comisia a solicitat si parerea jucatorului Râpa, dar acesta a furnizat declaratii contradictorii si nu au putut fi luate în seama. De asemenea, în raportul de arbitraj, centralul Cristian Balaj a notat ca incidentul dintre Cristea si Râpa a avut loc într-un moment în care el era cu spatele si ca decizia a fost luata sub rezerva expertizei video a CCA. Dar CCA nu a efectuat pâna în acest moment expertiza si nici pe caseta video vizionata la Comisie nu s-a putut vedea lovitura aplicata de Andrei Cristea", a declarat pentru MEDIAFAX o sursa din cadrul LPF.

Andrei Cristea a fost audiat, miercuri, de membrii Comisiei de Disciplina.

Cristea a fost elimininat de pe teren în minutul 90 al partidei Dinamo - Otelul Galati, scor 1-2, din cadrul etapei a X-a a Ligii I. Arbitrul Cristian Balaj i-a acodat cartonasul rosu pentru o lovitura cu cotul în figura asupra fundasului Cornel Râpa, dar conducerea FC Dinamo a contestat eliminarea la Comisia de Disciplina.

Dinamo întâlneste, duminica, de la ora 20.30, pe propriul teren, formatia Steaua, într-o partida contând pentru etapa a XI-a a Ligii I.

Eliminat in finalul meciului cu Otelul Galati, Andrei Cristea a scapat de o sanctiune de cel putin doua etape si a primit  chiar un bonus din partea Comisiei de Disciplina, care a hotarat ca poate juca impotriva Stelei.

Dinamovistii si-au dat silinta pentru a influenta decizia Comisiei de Disciplina si in cele din urma au avut castig de cauza. Decizia Comisiei de Disciplina este cu atat mai bizara cu cat dupa o faza similara rapidistul Ovidiu Herea nu a scapat de suspendare dupa cartonasul rosu incasat la Craiova.

Dumitru Dragomir a aprobat gestul Comisiei de Discipline si a anuntat ca "in urmatorii zece ani nu se va mai anula vreun cartonas rosu".

"Este normal ce s-a intamplat. Daca asa a considerat Comisia, inseamna ca e o decizie corecta", a adaugat Dragomir.

Cristi Balaj nu a fost retinut de la delegari pentru etapa a XI-a, iar oficialii LPF vor chiar sa il premieze pentru ca a scris in raport ca "rog membrii Comisiei sa verifice caseta video".

Cum poate fi explicata decizia Comisiei de Disciplina? "De luni ne apucam de treaba", anunta Cristi Borcea in urma cu cateva zile.

Onlinesport


Dinamo a anulat cartonasul luat de Andrei Cristea. Din rosu in unda verde pentru Steaua