Liga 1

Meciul care nu trebuia sa fie: Craiova lui Piti, invinsa la Tg. Jiu

Pandurii Tg. Jiu a obtinut prima victorie in acest sezon, dupa ce a invins categoric pe teren propriu pe Universitatea Craiova, intr-un meci care initial nu trebuia sa se mai joace, anuntat ca victorie a Craiovei cu 3-0 la "masa verde". Scorul final a fost stabilit prin golul lui Orac din primul minut si dubla lui Bogdan Apostu, pentru Craiova marcand Iliev in minutul 88. 3-0 pentru Craiova la masa verde a devenit 3-1 pentru Pandurii pe teren. Iata ca suma de 50.000 de euro platita de Becali in contul Pandurilor pentru a achita datoria catre Dinamo si pentru ca partida sa aiba loc, s-a justificat: Piti a pierdut, Becali e razbunat.
De pe ultima pozitie a clasamentului, Pandurii au primit la Tg. Jiu vizita vecinei Universitatea Craiova, echipa aflata si ea in zona periculoasa a clasamentului. Initial meciul nu a fost programat, Craiovei fiindu-i acordata victoria cu 3-0 la "masa verde" de catre Liga Profesionista, pentru ca, dupa lungi parlamentari si decizii definitive schimbate, meciul sa fie pana la urma programat.

Nici n-au apucat oaspetii sa intre bine in joc, ca in secunda 50 gazdele conduceau deja cu 1-0, dupa ce Daniel Orac a profitat de o nesincronizare a fundasilor craioveni. Matei a centrat in diagonala de pe dreapta, Ilie Iordache a pasat cu capul la Orac, iar acesta a reluat fara emotii in plasa.

Meciul a intrat apoi intr-o perioada extrem de plictisitoare, cu faze disputate in zona mediana, unde ambele echipe au dus o lupta acuta pentru minge, pentru ca dupa cateva pase sa piarda posesia, fara sa ajunga in preajma careului advers. Greselile multe de ambele parti au transformat jocul in unul anemic pentru mai mult de 10 minute.

Abia dupa primul sfert de ora de joc au inceput cele doua combatante sa-si arate coltii, mai prezenti in ofensiva fiind gorjenii. Minutul 21 a adus insa si prima mare ocazie a Craiovei, prin Mihai Costea, care a scapat pe contraatac, a intrat singur in careu, dar a fost intampinat de Marius Popa. Atacantul s-a temut sa nu loveasca portarul si a sutat slab spre poarta, Pintilii salvandu-si echipa dupa ce a venit disperat din spate si a respins de pe linia portii.

Dupa doar trei minute gorjenii si-au dublat diferenta de pe tabela in urma unei actiuni care a demolat apararea Craiovei. Pintilii a reluat cu capul din doar 5 metri, Lung a scos in prima faza cu un reflex de exceptie, insa mingea a ajuns cu sansa la Bogdan Apostu, care a impins-o fara probleme in poarta. Putea sa fie 3-0 putin dupa prima jumatate de ora de joc, Ilie Iordache sutand insa putin pe langa poarta dupa o faza personala de toata frumusetea in care l-a lasat pe drum pe Dananae.

Intre timp, Victor Piturca a intarit ofensiva, trimitandu-l in teren pe Mihai Dina in locul lui Dilevski, care nu s-a vazut aproape deloc in jocul Craiovei. Dar atacul oltenilor si-a dat drumul greu, abia in apropierea pauzei reusind oaspetii sa ameninte serios poarta Pandurilor. Insa nici macar una dintre mingile trimise de Costea, Dina, Piturca, Prepelita sau Gaman nu au prins cadrul portii gazdelor.

La nici 10 minute de la startul partii secunde s-a facut 3-0 pentru Pandurii. Grecu a centrat perfect din banda stanga pana la Apostu, in marginea careului mic, care cu o lovitura puternica de cap a reusit dubla. Pana la final, craiovenii au presat steril in jumatatea adversa, cautand cu disperare golul egalizator, in timp ce gorjenii au facut relaxati pasul inapoi, la adapostul avantajului confortabil de pe tabela. Relaxarea gazdelor a permis Craiovei sa inscrie pana la urma golul de onoare prin Iliev, cu doua minute inainte de finalul timpului regulamentar.

Pandurii Târgu Jiu: 12. M. Popa - 2. G. Matei, 21. Chiriches, 5. Pintilii, 29. C. Grecu - 7. Bacila, 28. Menassel, 14. Cl. Voiculet (3. Vieira 90+2), 30. I. Iordache (17. Brata '59) - 9. Apostu (23. Ad. Iordache '69), 8. D. Orac. Antrenor: Ionut Badea.

Universitatea Craiova: 21. S. Lung Jr. - 18. Dananae, 7. Gaman, 4. Iliev, 3. Ciuca (25. Firtulescu '57) - D. Stoica (23. Gargorov '65) - 77. Wobay, 30. Prepelita, 13. Dilevski (20. Dina '29), 9. M. Costea - 27. Al. Piturca. Antrenor: Victor Piturca.

Cartonase galbene: Iordache '55, Menassel '70, M. Popa '90 / Iliev '37, Al. Piturca '73

Arbitri: Alexandru Deaconu - Florin Paunescu, Daniel Hulubei - Adrian Comanescu. Observator: Ioan Muresan.

La meci au fost prezenti 7.500 de spectatori, dintre care 700 de fani ai oaspetilor.

Onlinesport: Irina Maxim


Meciul care nu trebuia sa fie: Craiova lui Piti, invinsa la Tg. Jiu