Liga 1

Dispute la sedinta arbitrilor

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, i-a convocat joi pe arbitrii din lotul A la sediul federatiei unde i-a mustrat pentru greselile facute la meciurile din Liga I, dar cel mai "sifonat" a iesit fiul sau, Marius Avram, care a întârziat 40 de minute de la consfatuire.
"Marius, care e problema?", l-a abordat Avram pe fiul sau la intrarea în sala, dupa ce, initial, îi transmisese telefonic ca poate participa la întâlnirea cu arbitrii centrali care oficiaza meciurile din Liga I.

"Am avut un incident în drum spre si mi-ati dat «reject»", a încercat sa se scuze centralul, dar tatal sau nu s-a lasat înduplecat: "Stii ce se întâmpla? Regulamentul spune ca trebuie sa iei în calcul si aceste mici inicidente si sa ajungi la joc. Si asta denota un element de cauza la efectul pe care îl avem. Stai jos!".

Presedintele Comisiei Centrale le-a transmis arbitrilor ca lista pe care o va transmite la FIFA cu arbitrii care au dreptul sa oficieze partide internationale va fi întocmita luând în calcul prestatiile de pe plan intern. "Lista FIFA se face în functie de prestatiile arbitrilor pe plan national. Nu lista se trimite, ci clasamentul pe plan intern din ultimele luni trebuie transmis la FIFA. Nu tinem cont ca Tudor sau Balaj, cel mai bine cotati sunt pe ultimul loc în tara. Acum am primit regulamentul si l-am postat pe site. Deci domnilor, în functie de prestatiile din tara am sa trimit clasamentul cu note cu tot la FIFA. Chiar daca trebuie sa recunosc ca FIFA poate sau nu sa tina cont de clasamentul trimis de noi. Dar ei ne recomanda sa trimtiem clasamentul în functie de prestatiile de pe plan intern", s-a adresat Avram arbitrilor.

Oficialul CCA le-a mai spus arbitrilor ca a ajuns sa aiba dureri hepatice din cauza unor greseli pe care acestia le comit la partidele din Liga I: "O sa ajungem prin pierderea credibilitatii sa pierdem si alte lucruri. Si ceea ce este mai grav, o chestie obsesiva, excitanta pentru unii - arbitrii straini. Daca noi aducem arbitri straini s-au terminat problemele fotbalului sau arbitrajului românesc. Va rog sa ma credeti ca dupa meciul Steaua cu Victoria Branesti nu am dormit toata noaptea si azi noapte la fel. Mi-am dat seama ca ma doare aici în partea dreapta si am întrebat sotia ce e aici. Si mi-a zis ficatul. E prima data în viata mea când ma doare ceva. Nu stiu ce trebuie sa fac pentru a descoperi cauzele. Mi-e atât de usor sa iau niste masuri de nu va puteti închipui, dar mie îmi place sa fac precum neamtul, sa masuram de 10 ori si sa taiem o data. Nu ne puneti în situatia asta".

Si vicepresedintele CCA, Dan Petrescu, parea destul de afectat de greselile de arbitraj de la partidele din Liga I. "Trebuie sa fim barbati si sa recunoastem, am avut niste prestatii incredibil de slabe si am constatat ca dupa o munca de o vara, în care am analizat toate meciurile de la Cupa Mondiala, ati fost foarte superficiali la participarea la curs. Ati stat ca la film, v-ati uitat la imagini, apoi ati sustinut testele, iar unii dintre voi poate nici nu ati mai scos echipamentele din geanta. Asta e concluzia. Ati fost superficiali în tot ceea ce ati facut. Noi nu mai suntem de acord cu astfel de lucruri si cine pune în practica, cine îsi vede de treaba, bine, cine nu... sunt altii care asteapta", a fost mesajul transmis de sefii CCA arbitrilor de cetru, dupa care au continuat dicutiile individuale, "lucruri de bucatarie interna", la care reprezentantii presei nu au mai avut acces.

Mediafax


Dispute la sedinta arbitrilor