Liga 1

Timisoara smulge un punct in Banie

Universitatea Craiova a ratat victoria in prelungiri pe teren propriu cu FC Timisoara. Alexandru Piturca a deschis scorul putin dupa startul reprizei secunde, pentru ca timisorenii sa egaleze in prelungiri prin Ianis Zicu.
La primul meci de la revenirea pe terenul din Banie, Universitatea Craiova a avut parte de un oaspete dificil, FC Timisoara venind la olteni cu dorinta clara de a nu pierde contactul cu plutonul fruntas al clasamentului. In ceea ce-i priveste pe olteni, acestia cautau cu disperare prima victorie din acest sezon, care sa o scoata din coada ierarhiei provizorii a Ligii 1.

Meciul nu a fost unul foarte spectaculos, mai interesant fiind spectacolul celor peste 17.000 de suporteri din tribune decat cel din teren. Atat Craiova, cat si Timisoara, au luptat eroic pentru posesie, dar mai mult in zona amediana, unde s-a desfasurat jocul in mare parte. Mai rar au ajuns cele doua formatii la poarta adversa, si nici in aceste cazuri ocaziile de gol nu au fost insemnate.

La jumatatea primei reprize, craiovenii au solicitat penalty la o faza in care Alexa a intrat subtil la Piturca in careul banatenilor, insa Augustus Constantin a lasat jocul sa continue.

Abia catre finalul primei parti s-a aprins jocul, Timisoara avand cateva minute de presiune intensa. Mai intai centrarea lui Sepsi a fost deviata in bara de Ciuca, apoi mingea a sarit la Goga, a carui lovitura de cap a fost parata excelent de Lung. Mingea a sarit pe urma la un alt timisorean al carui sut a fost in prima faza respins de Lung, sutul ce a urmat fiind retinut de portarul oltenilor.

Replica oltenilor a venit cateva minute mai tarziu, la sutul splendid expediat de Prepelita de la aproape 40 de metri, insa mingea a trecut la mica distanta de poarta lui Taborda.

Timisoara a intarit zona mediana dupa pauza, Vladimir Petrovic trimitandu-l in teren pe Cosmin Contra in locul lui Goga. Insa mai periculosi au fost oltenii, care au si reusit sa deschida scorul in minutul 52, prin Alexandru Piturca. Acesta a profitat de o respingere gresita a lui Luchin si a inscris cu un sut sec din centrul careului.

Din acel moment Craiova a inchis foarte bine jocul in zona mediana, facand usor pasul inapoi. Aceasta miscare a dat ocazia banatenilor sa aiba mi mult posesia si sa ajunga mai des in jumatatea adversa, insa fara a se apropia prea periculos de poarta lui Silviu Lung jr. De cealalta parte, oltenii au stat cuminti la cutie si au incercat sa puna presiune prin patrunderile in viteza ale lui Mihai Costea sau Piturca, insa nici acestia nu au amenintat serios poarta celor de pe Bega.

Finalul de meci a apartinut tot oltenilor, care si-au creat cateva ocazii in ultimele minute. Taborda a scapat cu noroc la un sut de la distanta trimis de Prepelita, pentru ca, mai apoi, sa-si salveze echipa de la autogol, in faza urmatoare portarul timisorenilor fiind nevoit sa iasa din poarta pana aproape de mijlocul terenului pentru a respinge din fata oltenilor.

Banatenii au solicitat un penalty in prelungiri, dupa ce Axente a cazut in careul Craiovei in duel cu un adversar, insa Augustus Constantin a lasat jocul sa continue. Un minut mai tarziu, Timisoara a reusit egalarea dupa o faza superba. Axente a sutat violent de la distanta, Lung a respins doar pana la Zicu, al carui sut a intalnit bara inainte de a intra in poarta.

Onlinesport: Irina Maxim


Timisoara smulge un punct in Banie