Liga 1

Dinamo a scos o remiza la Targu Jiu

Pandurii Tg. Jiu a terminat la egalitate pe teren propriu partida din etapa a III-a cu Dinamo. Gorjenii au condus cu 2-0 pana in minutul 84 prin golurile marcate de Ciprian Brata si Daniel Orac, ultimul din penalty. Insa Dinamo a revenit spectaculos pe final, a redus din diferenta prin Andrei Cristea si a egalat cu reusita lui Marius Niculae din minutul 89.
Dupa eliminarea dramatica din Europa League, Dinamo s-a deplasat la Targu Jiu cu moralul zdruncinat, iar acest lucru s-a vazut in jocul cainilor. Chiar daca dinamovistii au incercat sa puna presiune inca din start, gorjenii au aratat un fotbal mai asezat, cu o posesie mai buna, reusind treptat sa impuna ritmul de joc la mijlocul terenului.

Bacila si Brata au reprezentat principalele pericole ale gazdelor, cei doi colaborand excelent in ofenisva, unde au creat dese actiuni de atac periculoase. Prima a avut loc in minutul 13, cand Naumovski a retinut sutul atacantului. In minutul 21 gazdele au reusit chiar sa trimita mingea in poarta, insa reusita gorjenilor a fost anulata pe motiv de offside.

N-au trecut nici 10 minute si Pandurii au preluat conducerea pe tabela, in urma unei faze splendide, in care Brata a preluat spectaculos in careu si a trimis puternic sub transversala portii lui Naumovski, care nu a avut ce face.

Dezastrul dinamovistilor a luat amploare cu cateva minute intainte de pauza. Brata a fost faultat in careu in minutul 42, iar Daniel Orac a executat cu siguranta de la 11 metri, majorand scorul.

In minutul 57 Ionut Badea l-a inlocuit pe cel mai periculos jucator al sau, in locul lui  CiprianBrata intrand Nistor in teren. Jocul de atac al gorjenilor a avut de suferit, echipa gazda pierzandu-si forta ofenisva. De cealalta parte, Ioan Andone a intarit atacul, trimitandu-i in lupta mai intai pe Danciulescu si apoi pe Marius Niculae.

Modificarile au avut efect si in jocul dinamovistilor, acestia accelerand pe final de meci. Golul reusit de Andrei Cristea in minutul 84 din pasa lui Garat a reaprins speranta in tabara cainilor rosii, iar Dinamo a fortat pe final in cautarea egalarii. Pandurii s-au retras treptat in apararea avantajului minim, depasul inapoi profitand oaspetii, care au egalat prin Marius Niculae, in ultimul minut regulamentar de joc.


Dinamo a scos o remiza la Targu Jiu