Liga 1

Rapid s-a impus clar cu Vaslui

Rapid a castigat fara probleme prima partida din acest sezon, invingand pe teren propriu cu 2-0 pe FC Vaslui, dupa un meci dominat aproape integral de giulesteni. Ovidiu Herea a deschis scorul in prima repriza din centrarea lui Spadacio, care a centrat perfect si la golul marcat de Cesinha in minutele de final, dupa ce Milanov a fost eliminat de la Vaslui pentru cumul de cartonase galbene.
Cu noutatile din lot afisate in linia de start, Rapidul a primit fara emotii vizita Vasluiului, care a avut ca noutate doar pe portarul Cerniauskas. In schimb, Rapidul a inceput cu Marcus Antonio, Rui Duarte, Roman sau Sburlea, ultimii trei veniti de la FC Brasov.

Cu un public senzational in tribune, giulestenii au luat fraiele meciului in maini inca din start, dominand copios jocul in start de meci. Iar in minutul 10 a venit prima mare ocaize de gol a Rapidului, sutul trimis de Sburlea din marginea careului, intalnind transversala portii moldovene, nu inainte de a fi deviat de Gladstone.

Avalansa ofensiva a rapidistilor s-a concretizat pana la urma in minutul 27. Spadacio a executat perfect o lovitura libera de pe dreapta, mingea a ajuns in careul mic la Herea, care s-a inaltat excelent si a trimis cu capul in plasa, balonul stergand transversala inainte de a intra in poarta.

Dupa alte sapte minute de joc pe contre, Wesley a avut golul egalarii pe frunte, insa lovitura sa de cap chiar de pe punctul cu var a fost retinuta cu emotii de Bornescu.

Superioritate Rapidului a venit din banda dreapta, unde Duarte, Roman si Sburlea au adus un plus de incisivitate in jocul giulestenilor. De acolo au pornit majoritatea fazelor periculoase ale alb-visniilor. Iar acestea nu au fost putine si nici lipsite de spectaculozitate, in dese ocazii fazele create de cei trei ridicand publicul in picioare pentru a primi aplauze la scena deschisa.

Asa s-a intamplat si in minutul 41, cand o faza de mare spectacol creata de rapidisti s-a incheiat cu un sut violent al lui Sabrin Sburlea, mingea trecand milimetric pe langa bara din dreapta.

Repriza secunda s-a desfasurat in acelasi ritm excelent, cu joc pe contre si pase in viteza, vasluienii reusind sa echilibreze treptat ostilitatile la mijlocul terenului. Insa echilibrul jocului s-a rupt in minutul 76, cand Milanov a vazut meritat al doilea galben si a fost eliminat, lasand Vasluiul in inferioritate numerica.

Cu un om in plus pe teren, misiunea Rapidului a devenit mult mai facila. Astfel ca golul de 2-0 a venit oarecum firesc, pe fondul jocului dezinvolt al giulestenilor. Acelasi Spadacio a centrat fara cusur din banda, iar Cesinha a reluat cu capul fara sanse pentru portarul lituanian al Vasluiului, stabilind scorul final.

Rapid Bucuresti:  33. Bornescu - 2. Rui Duarte, 4. M. Antonio, 23. M. Constantin, 19. Bozovici - 14. Roman (20. Grigorie '73), 15. Lazar, 30. Spadacio, 7. Cesinha (6. Ezequias '85) - 21. Sburlea, 10. Herea (8. Grigore '57). Antrenori: Marius Sumudica.

FC Vaslui: 1. Cerniauskas - 20. Milanov, 85. Gladstone, 3. Papp, 27. Luz - 4. Genchev, 23. Pavlovic (30. R. Costin '86) - 18. L. Sanmartean, 80. Wesley, 10. Gerlem (31. Gheorghiu '73) - 9. Burdujan (21. Bodipo '63). Antrenor: Juan Ramon Lopez Caro.

Cartonase galbene: Cesinha '36 / Luz '26, Milanov '36, '76, L. Sanmartean '45, Gladstone '56.

Cartonas rosu: Milanov '76.

Au arbitrat: Cristian Balaj (central) - Miclos Nagy, Ioan Onicas (asistenti) - Dragos Istrate (rezerva).

Observatori: Valentin Alexandru si Constantin Gheorghe.

La meci au asistat aproximativ 10.000 spectatori, printre care selectionerul Razvan Lucescu si fostul international Ilie Balaci, acesta urmarind jocul de lânga directorul tehnic al echipei gazda, Nicolae Manea.

Onlinesport: Irina Maxim


Rapid s-a impus clar cu Vaslui