Liga 1

UEFA baga cluburile romanesti in alerta

O noua regula UEFA pune pe jar cluburile din Liga 1. Din sezonul 2011/2012, fiecare club participant in competitiile continentale va trebui sa aiba in lot cel putin opt jucatori autohtoni si patru formati in pepiniera proprie. Onlinesport.ro va prezinta situatia cluburilor din Romania care vor participa in acest an cupele europene.
Vasluiul are emotii

Echipa lui Adrian Porumboiu s-a bazat in ultimii ani pe transferurile jucatorilor din strainatate. Moldovenii ar putea alinia in sezonul urmator o echipa in care se vor regasi doar jucatori straini, astfel ca decizia UEFA este o adevarata lovitura. Romanii prezenti momentan in lotul Vasluiului sunt mult prea slabi pentru a emite pretentii de titularizare. In plus, in aceasta vara au sosit la Vaslui doar jucatori straini precum Bodipo (foto), Campano, Rivas sau Cerniauskas.

Urziceniul si Steaua trebuie sa mai lucreze


Ascensiunea rapida pe care Urziceniul a avut-o a facut ca ialomitenii sa nu aiba in lot nici un jucator format in propria ograda. Din acest motiv, ialomitenii trebuie sa faca in asa fel incat sa se acopere.

Steaua are si ea emotii cand vine vorba despre jucatorii formati in propria pepiniera. In lotul mare isi gaseste locul doar Cezar Lungu, insa Victor Piturca are suficiente solutii la dispozitie. Vlad Rusu, Alexandru Lazar si Mihai Onicas au cele mai mari sanse pentru a se afla, din sezonul urmator, pe lista UEFA.

Timisoara si Dinamo nu au emotii


Timisoara si Dinamo nu au nici o grija din cauza deciziei UEFA. Cele doua cluburi s-a bazat in ultimii ani pe jucatori crescuti in propria ograda. Banatenii au opt jucatori formati de club, in timp ce, la Dinamo,  Marius Alexe, Cristi Pulhac sau Adrian Scarlatache sunt titulari de drept.

CFR Cluj si-a facut temele


Cunoscuta drept una dintre echipele cu cei mai multi jucatori straini din Liga 1, CFR Cluj a recuperat serios in ultimul an si a transferat mai multi romani. Clujenii pot sta linistiti chiar si in privinta celor patru jucatori veniti din pepiniera proprie. Pe langa Deac, Batin sau Bus sunt alti jucatori care ar putea fi pastrati in lotul largit.

Onlinesport


UEFA baga cluburile romanesti in alerta