Liga 1

Dinamo s-a impus la Alba Iulia

Dinamo a castigat in deplasare la Unirea Alba Iulia, reusind sa intoarca scorul cu lanterna rosie a clasamentului. Unirea a deschis scorul in prima repriza prin Florin Dan, Andrei Cristea a egalat inainte de pauza, dintr-un penalty suspect, tot el ducand pe Dinamo in avantaj in repriza secunda. Unirea a avut o bara in prelungiri la sutul lui Florin Dan.
Dupa cateva actiuni sustinute de atac ale dinamovistilor in primele minute, Unirea Alba Iulia s-a instalat treptat la carma jocului si a presat jumatatea adversa prin  contraatacuri disputate in viteza, insa in primele faze, jucatorii gazdelor au fost surprinsi in offside.

Abia in minutul 28 au reusit ardelenii sa pacaleasca jocul la offside al alb-rosilor, Stanciu gasindu-l cu o pasa fenomenala de peste 40 de metri pe Florin Dan in stanga. Acesta a preluat elegant de langa Margaritescu, pe care l-a depasit in viteza, si, ajuns in careu, l-a invins pe Curca printr-o scarita de efect deschizand scorul.

Contrar asteptarilor, cei care au controlat ostilitatile in continuare, au fost tot jucatorii gazdelorm Dinamo nefacand altceva decat sa se apere in fata atacurilor prelungite ale Unirii. Insa in ultimul minut al primei reprize, Mugurel Draganescu a acordat foarte usor penalty pentru Dinamo la un presupus hent in careu al lui Vujadinovic, Andrei Cristea aducand egalarea pe tabela dupa trei minute in care gazdele au protestat vehement. Insa lovitura de pedeapsa trebuia repetata, Claudiu Niculescu aflandu-se mult in interiorul careului, in momentul executiei de la punctul cu var.

Repriza secunda a gasit-o pe Unirea asezata foarte bine in aparare, dinamovistii reusind cu greu sa sparga defensiva bine organizata a gazdelor. Jovanovic putea duce Unirea din nou in avantaj in minutul 62, insa voleul spectaculos pe spate al acestuia a trimis mingea la o palma peste transversala.

Dupa sapte minute, insa, Dinamo a preluat conducerea pe tabela, dupa ce Andrei Cristea a reusit dubla in urma unui contraatac initiat din pasa lui Gabriel Bostina, introdus in teren de Cornel Talnar dupa pauza.

De parca modificarea de scor n-ar fi fost suficienta pentru caderea moralului gazdelor, in minutul 71 Vujadinovic a primit usor al doilea cartonas galben, dupa ce il vazuse pe primul la faza penalty-ului din care Dinamo a egalat.

Finalul meciului a fost extrem de anost, cu multe intreruperi si faze de joc fara orizont, dinamovistii fiind multumiti de scor, in timp ce ardelenii au epuizat treptat combustibilul. Florin Dan putea aduce egalarea pentru gazde in prelungirile intalnirii, insa sutul sau din lovitura libera a intalnit transversala.

Unirea Alba Iulia: 38. Rotaru - 20. Olah (6. S. Radoi '80), 3. Souza, 13.Vujadinovici, 23. Bucurica - 7 Stanciu (17. I. Balan '74), 5 Dâlbea. 19. Florin Dan 14. C. Cristea (11. E. Bruno '66) - 9. Veljovic, 33. Jovanovici. Antrenor: Blaz Sliskovici.

Dinamo: 36 Curca - 25. Scarlatache, 5. Kone, 4. Moti, 3. Pulhac - 22. Torje, 29. N'Doye (8. Bostina '40), 27. Margaritescu, 10. Alexe (21. Grigore '88)- 17. Andrei Cristea, 99. Niculescu (20. Adrian Cristea '60). Antrenor: Cornel Talnar.

Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo s-a impus la Alba Iulia