Liga 1

Andone: "Am avut un penalti clar si arbitrii nu l-au dat"

Ioan Andone, antrenorul echipei Rapid, a declarat la conferinta de presa care a urmat derby-ului cu Dinamo ca echipa din Stefan cel Mare a fost norocoasa obtinand un punct in Giulesti, insa a reclamat greseli de arbitraj.

Întrebat daca simte lipsa unui presedinte care sa îl ajute, sa puna presiune pe arbitri, Ioan Andone a raspuns: "Nu comentez, dar am avut un penalti clar si arbitrii nu l-au dat. Nu vreau sa spun mai multe. Greselile din defensiva ne-au privat de un rezultat bun. Din pacate, ce am patit cu Ceahlaul s-a repetat. Ne lipseste concentrarea. Dinamo a facut un pas important azi, dar nu poate spune nimeni niciodata ca rezultatul este echitabil. Cu nu stiu câte penaltiuri care nu s-au dat, dar e alegerea arbitrrului, nu mai conteaza, important e ce am facut noi", a spus Andone.

Ioan Andone a precizat Dinamo a avut noroc cu cele doua goluri marcate în prima parte a meciului, dominat de la un capat la altul de echipa sa. "Daca nu dadeau acele doua goluri cu noroc, nu stiu ce se întâmpla. I-am dominat de la un capat la altul si ne-au dat doua goluri pe doua contraatacuri. Din pacate, am ratat enorm de mult. Pai Iordache la ce situatii a avut trebuie sa te chinui sa ratezi de acolo", a mentionat antrenorul.

Tehnicianul gruparii giulestene a afirmat ca în cazul în care va continua la Rapid si în sezonul viitor va cauta sa aduca jucatori care au mai câstigat trofee în cariera sa, pentru ca au experienta. "Eu, daca as ramâne aici, as cauta jucatori în Bulgaria, în Moldova, din orice tara, dar jucatori care au câstigat campionate, pentru ca e nevoie de experienta. Pai Ionita, la pauza, avea ameteli. I-a luat doctorul tensiunea si i-am zis sa mai stea 15 minute în teren. De asta spun ca vreau jucatori care au mai câstigat trofee, pentru ca niste campioni se construiesc greu, trebuie sa le misti rotitele. Daca aveam jucatori limpezi astazi câstigam, la fel si la Galati. Jucatorii au niste automatiste mai vechi de la Peseiro, apoi de la Hizo, e greu sa faci ceva în trei saptamâni. Într-adevar, avem o forma buna, dar nu se vede pe tabela", a explicat Andone.

Întrebat cine l-a multumit dintre jucatori, Andone a raspuns scurt: "Suporterii m-au multumit".

Andone a sustinut ca este pacat ca Rapid sa se lupte pentru locul sase. "Din pacate, ne îndepartam de Europa League, dar sanse mai avem. E trist ca Rapidul a ajuns sa se bata pentru locul sase. Undeva s-a gresit la Rapid, pentru ca, aici, ai stadion, ai lot, ai suporteri, cum sa te bati la locul sase cu Dinamo? Cu ce jucatori are Rapidul, ar trebui sa te bati la primele trei locuri", a mai spus Andone.

Referindu-se la afirmatiile facute de Mircea Redninc, conform carora din sezonul viitor va fi instalat pe banca tehnica a echipei Dinamo, Andone a spus: "Nu mai contez ce spune unul si altul, eu am venit sa duc Rapidul în Liga Europa, nu ma mai întrebati ca nu vreau sa comentez mai multe. Nu am de ce sa comentez de rau pe Dinamo, dar daca prelungesc contractul aici o sa ma iubeasca tot stadionul".

Ioan Andone a admis ca o victorie a formatiei FC Vaslui la CFR Cluj ar schimba lucrurile în lupta pentru titlu. "Daca Vasluiul câstiga la Cluj, se schimba lucruruile în lupta pentru titlu, dar e greu sa piarda CFR-ul acasa cu Vasluiul. CFR are jucatori care au câstigat campionate, nu se pierd pe final de sezon", a încheiat Andone.

Echipa Rapid a încheiat la egalitate, scor 2-2 (2-2), meciul sustinut, duminica seara, pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu, în compania formatiei Dinamo, în derbiul etapei a XXX-a a Ligii I, golurile fiind marcate de D. Kone '33 (autogol), Ionita '37, pentru gazde, respectiv Andrei Cristea '11 si Alexe '24, pentru oaspeti.



Andone: "Am avut un penalti clar si arbitrii nu l-au dat"