Liga 1

Astra bate CFR si relanseaza campionatul

Astra a castigat surprinzator partida de pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 1-0, singurul gol al meciului fiind marcat de Alexandru Stan in repriza secunda. CFR ramane astfel la 59 de puncte in clasament, acolo unde Steaua si Urizceni pot reduce avantajul ardelenilor la numai trei puncte, daca vor bata in partidele lor din etapa aceasta. Toate partidele etapei 30 se joaca pe forum.
Cu o situatie periculoasa in clasament, Astra avea nevoie de un rezultat pozitiv in fata propriilor suporteri dar si a liderului clasamentului, CFR Cluj, care nu-si permitea pasi gresiti in lupta pentru titlu.

Dupa o prima repriza in care cele doua echipe mai mult s-au blocat reciproc decat au construit, doar cateva suturi ale clujenilor provocand putin pericol, partea secunda a meciului a adus spectacolul pe teren.

Bud a produs prima mare ocazie de gol a meciului, la doua minute de la reluare, lovitura sa de cap trecand putin pe langa poarta gazdelor. Dupa cateva momente de joc echilibrat, Miron a iesit inspirat in afara careului si a respins din fata aceluiasi Bud, scapat pe contraatac.

Insa surpriza s-a produs la 19 minute de la startul reprizei a doua. Stratila a patruns periculos pe dreapta, ca de multe ori in acest meci, a centrat excelent in careu, mingea a ajuns la Alexandru Stan care a sutat inselator din 12 metri, Claro scapand mingea in plasa.

Contrar asteptarilor, Marin Barbu nu a intarit defensiva, ci l-a trimis in teren pe Liviu Ganea, care avea sarcina de a tine mingea cat mai departe de poarta lui Miron. Astra putea majora diferenta prin Cludiu Tudor, in minutul 77, daca sutul acestuia de la peste 40 de metri n-ar fi fost scoasa in extremis de Claro de sub transversala.

Finalul meciului a reprezentat o fuga nebuna a clujenilor dupa gol, insa apararea Astrei a stat excelent in teren si a blocat toate suturile si centrarile haotice ale oaspetilor.

Astra Ploiesti: 82. Miron - 4. Mihalache, 5. Rohat, 3. Oprsal, 17. V. Sandu - 18. Stratila (26. Simao '84), 16. V. Gheorghe, 8. Seto, 14. Vadrariu (20. Al. Stan '53) - 10. Cl. Tudor, 11. Gussev (19. L. Ganea '71). Antrenor: Marin Barbu.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro - 4. Panin, 20. Cadu, 13. Piccolo, 66. Edimar - 10. N. Dica (8. Peralta '60), 6. G. Muresan, 19. Culio - 77. Deac (99. Nei '77), 17. Y. Kone (9. Traore '60), 85. Bud. Antrenor: Andrea Mandorlini.

Onlinesport: Irina Maxim


Astra bate CFR si relanseaza campionatul