Liga 1

Raduta salveaza Rapidul in prelungiri

FC Rapid a obtinut in extremis doar o remiza, scor 1-1, cu Ceahlaul pe teren propriu, Raudta marcand golul egalarii in al doilea minute de prelungiri, dupa ce moldovenii au deschis scorul prin Cebotaru la jumatatea reprizei secunde
Ceahlaul s-a dus in giulesti cu gandul clar de a nu primi gol. Astfel ca defensiva moldovenilor s-a sudat perfect si a tinut departe de poarta lui Villadsen atacurile Rapidului, care a incercat in continuu sa penetreze transeele oaspetilor.

Ilie Iordache, Herea, Cesinha sau Helder au avut mai multe actiuni bune de atac, insa niciuna nu s-a finalizat cu suturi periculoase pentru poarta nemtenilor. In minutul 25, Adrian Iordache a reusit sa trimita mingea in plasa, insa preluase mai intai mingea cu mana, infractiune observata foarte bine de asistentul de pe acea parte.

Dupa doar doua minute, acelasi Iordache a primit o pasa excelenta in fata portii, intr-o faza asemanatoare cu precedenta, insa mingea sutata de el a fost deviata in transversala de unde a iesit in afara terenului.

In tot acest timp, Ceahlaul nu a facut altceva, decat sa apere o remiza alba. Abia dupa pauza au iesit moldovenii la joc, Mulisa, Vasilache sau Barcauan declansand destule actiuni ofensive. Ultimul chiar a semnat cea mai amre ocazie de gol a nemtenilor, dupa ce a trimis in minutul 56 putin peste poarta o centrare din corner.

Lovitura de gratie a fost data in minutul 76. Matic a pierdut nepersmis o minge la mijlocul terenului si i-a pus pe contraatac pe moldoveni, o faza scoala declansata de Vasilache pe stanga care a pasat superb la Cebotaru in centru, iar acesta l-a invins pe Bornescu cu un sut pe jos.

Ultimele minute au adus o fuga nebuna a giulestenilor macar dupa golul egalizator. Rapidul a neglijat total apararea si a luat cu asalt careul advers, insa numeroasele centrari, venite din toate partile, au fost respinse de fiecare data de moldoveni.

Abia in minutele de prelungiri au reusit elevii lui Ioan Andone sa egaleze scorul. Raduta a profitat de o desincronizare a apararii adverse, a preluat in marginea careului si a sutat surprinzator de langa un adversar, portarul Ceahlaului fiind prins pe picior gresit.

Rapid: 33. Bornescu - 21. Sapunaru, 3. Fernandes, 28. A. Iordache, 19. Bozovici - 2. Helder (26. Dobroiu '87), 15. Lazar, 20. Grigorie, 7. Cesinha - 10. Herea (6. Matici '72) - 17. I. Iordache (9. Raduta '60). Antrenor: Ioan Andone.

Ceahlaul Piatra Neamt: 22. Villadsen - 13. Barcauan, 24. Forminte, 17. Vitelaru, 27. Dumitras (4. Dragomir '78) - 5. Stevici, 15.Badescu (6. Achim '46), 7. Cebotaru, 10. Vasilache, 20. Ambourouet (16. Jeremici '43) - 19. Mulisa. Antrenor: Zoran Filipovici.

Onlinesport: Irina Maxim


Raduta salveaza Rapidul in prelungiri