Liga 1

Astra a pierdut la Alba Iulia

Unirea Alba Iulia a obtinut prima victorie din acest an dupa ce a invins pe teren propriu cu 2-1 pe Astra Ploiesti. Dalbea a deschis scorul, Takayuki a egalat pentru Astra, iar Galiassi a dus Unirea in avantaj inainte de pauza. Dlabea a ratat un penalty in prelungiri
Desi mai are sanse putine sa se mentina in primul esalon, Unirea Alba Iulia a inceput cu multa determinare partida de pe teren propriu cu Astra Ploiesti, disputata pe o vreme superba dar cu foarte putini spectatori in tribune.

Ardelenii au inceput in presing meciul si in minutul 17 Razvan Dalbea a deschis scorul pentru Unirea cu un sut splendid de la 25 de metri care l-a prins nepregatit pe portarul Miron.

Tot Dalbea a fost, insa, cel care a provocat golul egalizator al ploiestenilor. Mijlocasul a tratat cu multa superficialitate o faza de aparare, a pierdut mingea nepermis de usor in fata lui Takayuki, iar japonezul, ramas singur pe contraatac, a inscris fara probleme in poarta lui Rotaru.

Cu toate acestea, ardelenii n-au cedat lupta si au continuat presiunea in jumatatea adversa. Astfel ca, al doilea gol a venit conform cursului jocului, Galiassi marcand in minutul 39 cu o lovitura de cap plasata din 10 metri.

Formatia din Alba Iulia a dominat jocul si in prima parte a reprizei secunde, cand a avut mai multe ocazii de gol, insa, odata cu trecerea timpului, ardelenii au facut usor pasul inapoi si le-au permis oaspetilor sa echilibreze jocul.

In al patrulea minut de prelungiri, Arias a obtinut din partea arbitrului sansa de a reusi dubla din penalty, insa Dalbea a tras slab, direct pe centrul portii si Miron a respins.

Onlinesport: Irina Maxim


Astra a pierdut la Alba Iulia