Liga 1

Dinamo si Otelul s-au luptat frumos la Galati, "cainii" castiga

Dinamo a castigat cu mari emotii partida de la Galati, terminata cu 3-2 in favoarea dinamovistilor dupa ce acestia au condus cu 2-0 si 3-1. Moti, Alexe si Andrei Cristea au marcat pentru Dinamo, iar Paraschiv si Antal au inscris pentru Otelul. Andrei Cristea a fost eliminat in minutul 80 pentru cumul de cartonase galbene.
Otelul Galati, cu doar un gol primit in acest retur, a primit vizita unei echipe Dinamo, care nu a cunoscut infrangerea in acest an in meciurile oficiale.

Cu un moral excelent dupa vicotira din derby-ul cu Steaua, Dinamo a inceput in forta meciul de la Galati si a deschis scorul inca din minutul 5 prin Cosmin Moti, care a reluat cu capul nestiongherit din careu, dupa o centrare din faza fixa executata de Bostina.

Otelul a dat replica trei minute mai tarziu, insa Dolha a retinut excelent de pe linia portii o minge deviata de Sarghi in careul mic, tot dupa o centrare din lovitura libera.

Cel mai bun jucator al meciului, Marius Alexe, a iesit la rampa in minutul 20, cand a maracat pentru 2-0, cu o executie de exceptie din 18 metri direct la vinclul portii lui Grahovac.

La fel ca la primul gol, replica galatenilor a venit urgent, dar si de aceasta data Dolha a intervenit salvator la o executie din voleu a lui Axente. Dupa cateva minute, Giurgiu a centrat de langa linia de fund in careul mic pentru Ibeh, dar reluarea acestuia cu calcaiul nu l-a putu pacali pe Dolha.

Dinamo putea face 3-0 in minutul 33. Bostina a centrat superb din lovitura libera, Scarlatache a reluat puternic cu capul, Grahovac a respins doar pana la Andrei Cristea, care, surprins de faza, a trimis cu tibia pe langa poarta din doar 5 metri.

Diferenta de scor a fost redusa de galateni la 5 minute dupa pauza, la o faza de presiune in careul dinamovistilor. Cainii au respins gresit o minge periculoasa car a ajuns la Giurgiu, acesta a trimis in careu la Paraschiv, care a preluat elegant si l-a executat sec pe Dolha, ramas fara replica in fata portii.

Doar 5 minute au trecut si diferenta de doua goluri in favoarea oaspetilor s-a refacut. Torje a patruns in viteza in careu in duel cu Perendija, dinamovistul a cazut si Cristi Balaj a acordat penalty. Adrian Cristea a executat cu siguranta si a dus scorul la 3-1 pentru Dinamo.

Dupa alte cinci minute de joc alert, Balaj a acordat penalty si pentru Otelul, in urma unui fault al lui Moti la Axente in careu. Antal a executat lovitura de al 11 metri si a inscris, Dolha sarind in partea opusa.

Cu 10 minute inainte de expirarea celor 90 de minute regulamentare, Andrei Cristea a vazut al doilea cartonas galben pentru o lovitura cu cotul si a fost eliminat. Insa oltelarii n-au izbutit golul egalizator, desi au presat continuu in superioritate numerica.

Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo si Otelul s-au luptat frumos la Galati, "cainii" castiga