Liga 1

Cazul 'Varga-Balan' se judeca astazi

Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a decis, luni, sa amâne pentru marti judecarea cazului "Varga-Balan", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al FC Rapid, Ion Taban. Comentati aici disputa legala dintre Timisoara si Rapid. Ramaneti cu noi pentru a afla decizia LPF.
"Cazul a fost amânat la soliciatrea clubului FC Timisoara, care a cerut timp pentru a-si pregati apararea. Tot mâine (n.r. - marti) mai este si Comisia pentru Solutionarea Litigiilor, unde s-au disjuns capetele de cerere", a spus Taban.

Oficialul rapidist a afirmat ca rejucarea meciului nu este posibila decât daca se schimba regulamentul. "Ne afecteaza ca nu joaca Varga si Balan, dar ce sa facem asteptam sa se judece cât mai repede. Daca ar fi dupa documente, Rapid nu ar trebui sa primeasca nicio sanctiune. Oricum, rejucarea nu ar fi posibila decât daca schimba regulamentul acum", a precizat Taban.

Întrebat ce parere are de declaratia finantatorului FC Steaua, Gigi Becali, care a spus ca daca George Copos va retrage echipa, campionatul ar deveni mai alb, Taban a afirmat: "E o chestie foarte urâta. Daca îl întrebi acum da alta conotatie cuvântului alb, dar stim cu totii la ce se refera".

Directorul general al FC Timisoara, Gheorghe Chivorchian, a precizat ca este superoptimist: "Întrucât Rapid a depus noi înscrisuri la dosar, am cerut termen pentru a le aprofunda cu avocatii nostri. Asadar mâine (n.r. - marti) la ora 15.00 ne vedem din nou aici. Daca domnul Taban e optimist, eu sunt superoptimist".

FC Timisoara a depus saptamâna trecuta un memoriu la Comisia de Disciplina a LPF, prin care contesta dreptul de joc la Rapid al fotbalistilor Dacian Varga si Tiberiu Balan, în partida directa din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Oficialii gruparii timisorene se considera îndreptatiti sa câstige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzând nereguli în transferurile si legitimarile jucatorilor Varga si Balan.

Comisia de Disciplina a LPF a suspendat, miercuri, solutionarea contestatiei depuse de FC Timisoara privind dreptul de joc al lui Tiberiu Balan si al lui Dacian Varga în Liga I, dupa împrumutul lor de la Sportul Studentesc, si a solicitat un punct de vedere din partea Comisiei pentru Solutionarea Litigiilor.

În replica, FC Rapid a depus memoriu la Comisia de Recurs a LPF împotriva deciziei Comisiei de Disciplina a LPF care miercuri a suspendat solutionarea cazului "Varga - Balan".

Cei doi fotbalisti au fost transferati de FC Rapid de la Sportul Studentesc dupa încheierea perioadei de transferari din Liga I, folosindu-se de un articol din regulament care permite legitimarea la o echipa din esaloanele inferioare. În consecinta, conducatorii clubului giulestean i-au legitimat pe cei doi fotbalisti la Rapid III, echipa înfiintata si înscrisa cu acest scop în campionatul Ligii a IV-a organizat de Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti (AMFB).

În baza documentelor de transfer de la AMFB, FC Rapid a obtinut de la LPF vizele pe legitimatiile fotbalistilor care le da dreptul de joc în Liga I. Ulterior însa, AMFB a trimis o adresa la LPF prin care sustinea ca exista anumite nereguli în transferurile lui Varga si Balan, iar în baza acesteia institutia condusa de Dumitru Dragomir a înstiintat FC Rapid ca nu îi poate folosi pe jucatori în partida cu FC Timisoara deoarece vizele lor de joc au fost anulate. În ziua meciului însa, AMFB revoca adresa prin care atragea atentia asupra neregulilor si înstiinteaza LPF ca transferurile sunt legale si conforme cu regulamentele în vigoare. Având deja legitimatiile de joc stampilate (n.r. - stampila atesta dreptul de joc în Liga I al unui jucator), oficialii FC Rapid i-au introdus în teren pe Varga si Balan, fara a mai solicita o reconfirmare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.

Echipa Rapid Bucuresti a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formatia FC Timisoara, în primul meci al etapei a XX-a a Ligii I.

Mediafax


Cazul 'Varga-Balan' se judeca astazi