Liga 1

Iancu aduce documente LPF: Rapid a inventat un club pentru Varga si Balan

Presedintele FC Timisoara, Marian Iancu, a prezentat, marti, actele oficiale de la LPF în care se arata ca jucatorii Dacian Varga si Tiberiu Balan nu aveau drept de joc pentru Rapid în partida cu echipa banateana, astfel ca rapidistii pot pierde la masa verde întâlnirea de vineri. Ceea ce a gandit rapidul pentru a forta legitimarea celor doi este demn de un scenariu de film. Conflictul Timisoara - Rapid se dezbate si pe forum.

"Pe 4 martie, cu o zi înainte de meci, cei de la Rapid s-au dus si au fortat legitimarea celor doi jucatori, la liga a patra, prin inventarea unei echipe. Au dus carnetele la LPF pentru viza de joc, însa, între timp, Asociatia de Fotbal a Municipiului Bucuresti a analizat cazul si a descoperit ca sunt în contradictie clara cu regulamentul, care prevede ca «daca excluderea unor echipe din campionat intervine dupa începerea campionatului, locurile vacante nu se vor mai completa». Astfel, AMF a trimis o adresa catre LPF prin care transmite ca cei doi jucatori n-au drept de joc si sunt în continuare legitimati la Sportul Studentesc. Ce face Liga? Transmite o informare oficiala catre Rapid prin care anunta ca cele doua transferuri au fost anulate, chiar în ziua meciului, pe 5 martie. Astfel, cei doi jucatori nu sunt vizati si nu au drept de joc în Liga I", a spus Marian Iancu la postul de televiziune Sport.ro.

Oficialul FC Timisoara a adaugat ca ar fi putut sa lase lucrurile "asa cum sunt", respectiv sa nu conteste victoria din teren a echipei Rapid, însa s-a razgândit ca urmare a comportamentului celor de la Rapid. "As fi vrut sa las lucrurile asa cum sunt, victoria din teren sa fie victorie. Dar nu am ce face. Din nefericire, indolenta si proasta administrare au dus lucrurile într-un unghi gresit. Miercuri sau joi m-am întâlnit cu George Copos si i-am transmis sa nu se grabeasca sa-i transfere, pentru ca o fac în ilegalitate si, chiar daca n-o sa câstig în teren, o sa câstig la masa verde. Dupa aceasta discutie, în care mi-a promis ca Varga si Balan nu vor juca pâna nu vor intra în legalitate, s-au dus si i-au înregistrat la o echipa din liga a patra. E foarte importanta pozitia Timisoara în fata opiniei publice, noi suntem credibili. Rapid a învins pe teren cu sansa. Daca nu aveam documentele, as fi trecut peste. Dar daca nu as fi reactionat eu, ar fi reactionat alta echipa", a mai spus Iancu.

De cealalta parte, actionarul majoritar al clubului Rapid, George Copos, a declarat, la Sport.ro, ca transferurile celor doi jucatori au fost efectuate regulamentar. "Ce a adus Iancu nu este in conformitate cu legile LPF. Iancule, ne-ati dezamagit pe toti rapidistii. Cu tot recpectul pe care il port Timisoarei, va asigur ca aceste doua transferuri au fost facute în conformitate cu regulamentele FRF, LPF si FIFA. Vasile Avram nu face abatere de la regulamente. Noi ne-am certat cu el, însa el nu face abatere. Stiu ca Iancu e suparat, Poli a pierdut pe nedrept, însa trebuie sa ne respectam." a spus Copos.

Potrivit sursei citate, Marian Iancu a rupt hârtiile obtinute de la LPF si i-a spus lui Copos: "Acum ca le-am rupt, îmi dai punctele înapoi?".

La sfârsitul saptamânii trecute, directorul general al FC Timisoara, Gheorghe Chivorchian, a anuntat ca gruparea timisoreana se va adresa Tribunalului pentru Arbitraj al Sportului de la Lausanne, în cazul legitimarii jucatorilor Dacian Varga si Tiberiu Balan la Rapid Bucuresti. "Urmeaza ca mâine (n.r. - luni) sa intram în posesia documentelor prin care au fost legitimati cei doi jucatori, iar apoi vom dovedi ca procedura a fost incorecta. Foarte multe tâmpenii sunt stipulate în înscrierea echipei Rapid III la AMF. Nu poti sa inventezi o echipa peste noapte si sa o înscrii tot peste noapte în campionat, chiar daca este vorba despre Liga a IV-a. În acte sunt foarte multe lucruri care contravin statutelor atât din regulamentele românesti, cât si din cele europene", a mai spus directorul general.

Echipa Rapid Bucuresti a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formatia FC Timisoara, în primul meci al etapei a XX-a a Ligii I. La Rapid au jucat Dacian Varga si Tiberiu Balan, jucatori ce au fost împrumutati pâna la finalul sezonului de la Sportul Studentesc, transferul acestora fiind anuntat în cursul zilei de marti, 2 martie.

Mediafax



Iancu aduce documente LPF: Rapid a inventat un club pentru Varga si Balan