Liga 1

Mircea Sandu face un tratament de 10.000 de euro pe luna

Lupta cu cancerul, din care presedintele FRF este pe cale sa iasa invingator, nu este usoara. De la inceputul acestui an, viata lui Mircea Sandu se desfasoara intre avioane, el fiind nevoit sa mearga saptamanal la Nisa pentru tratament.

Pentru ca refuza orice fel de declaratie pe tema sanatatii sale si dupa ultimul articol publicat de ziarul Click a reactionat vehement pe pagina de Internet a Federatiei Române de Fotbal, am apelat la anturajul Nasului pentru a obtine mai multe informatii.

Ziarul Click scrie ca Sandu nu a fost prezent duminica, la Varsovia, la tragerea la sorti pentru preliminariile Euro 2012, dar a intervenit laconic la câteva posturi TV pentru a comenta rezultatul.

Apoi, în jurul orei 17.00, a plecat în Franta pentru tratament. Curele de citostatice le tine lunea si martea, apoi miercuri si joi se prezinta la control. Tot joi, spre seara, ajunge în tara, ca sa reia ciclul saptamâna urmatoare.

Pentru un diagnostic asemanator lui, cu leziuni la ficat, un tratament obisnuit cu medicamentul Nexavar costa 2.400 € lunar. La aceasta se adauga biletele de avion, cazarea si plata consultatiilor propriu-zise, toate ducând la un total de circa 10.000 € pe luna.

Salariul de la FRF al lui Mircea Sandu este de 4.000 €, fara alte bonusuri, iar pentru activitatea sa la UEFA încaseaza o diurna de 350 € net, banii virati de forul european fiind în functie de numarul de prezente la convocari.

Statul român compenseaza 100% medicamentele pentru tratamentele oncologice, însa Nasul a specificat clar, într-un comunicat dat publicitatii în urma cu doua saptamâni, ca nu face demersurile necesare pentru a avea parte de acest avantaj.

Mircea Sandu a suferit, la începutul lunii decembrie, cel mai probabil la "Centre Antoine Lacassagne" de pe Coasta de Azur, o interventie chirurgicala complexa, în urma careia i-a fost extirpat un segment important din ficat.

El are pe partea anterioara a trunchiului o cicatrice de 50 cm, careia îi spune, în gluma, "fermoar". La ultimele sale aparitii publice s-au observat eruptii cutanate pe fata, ca urmare a administrarii de citostatice.

Mircea Sandu: «Nu am cancer la colon»


Mircea Sandu a dezmintit faptul ca ar suferi de cancer la colon, informatie pe care presa a tot dezvoltat-o în ultimele luni. "Nu este adevarat ca mi-a fost extirpata o parte a colonului. Colonul meu este curat suta la suta", a transmis "Nasul" printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF.

El a mentionat ca boala de care sufera a descoperit-o în august 2009, ca nu s-a tratat la clinica "Centre Antoine Lacassagne" din Nisa si ca statul român nu suporta cheltuielile pe care le implica tratamentul sau.

În ziua alegerilor pentru sefia Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu parea foarte marcat de tratamentul pe care îl urmeaza. Fata sa era vizibil afectata de o eruptie cutanata.

Sursa: Click



Mircea Sandu face un tratament de 10.000 de euro pe luna