Liga 1

Mircea Sandu, reales cu 192-67

Mircea Sandu a fost reales, luni, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbla, dupa o lupta pe care o castigase inca din momentul in care Gica Popescu si-a anuntat retragerea. Nasu' a primit al saselea mandat in fruntea Federatiei, castigand in fata lui Constantin Iacov cu 192 de voturi la 67.
Sleit de forte dupa operatiile la care a fost supus, Mircea Sandu a aparut in fata alegatorilor mult mai slabit. Cei prezenti in sala chiar se intrebau daca Nasu' va putea sa-si duca la bun sfarsit mandatul, sau ii va lasa locul lui Ionut Lupescu, asa cum au aparut mai multe informatii in ultimele saptamani.

La inceputul Adunarii Generale, Mircea Sandu a luat cuvantul, cerandu-si scuze pentru ca nu a putut participa la turneul din tara. Sandu a dat asigurari ca se gandeste la binele fotbalului romanesc, dupa care s-a ales Comisia de validare.

A existat si un moment tensionat, dupa ce Bogdan Tohaneanu, sustinatorul lui Iacov, nu a fost inclus in aceasta comisie.

Practic, Iacov s-a simtit precum un om in cusca leilor. Fiecare cuvant pe care l-a scos a fost dezaprobat din fundul salii, cu replici de genul "Asta sa o crezi tu" sau "Ai vrea tu!".

Votul a fost o simpla formalitate, Mircea Sandu castigand cu 192 la 67. Rezultat surprinzator din punct de vedere al voturilor pe care Iacov le-a castigat, dar totusi explicabil. Marin Condcescu, aflat in razboi cu Federatia, a pus cluburile miniere sa voteze cu Iacov.

"Il felicit pe Constantin Iacov. Un rezultat meritoriu pentru cineva care a avut o campanie de doar o luna. Nu stiu daca a avut si sustinere politica, probabil ca da", a spus Sandu.

Dumitru Dragomir a laudat si el realizarile lui Mircea Sandu. "Nici eu nu il bateam pe Sandu! E cel mai 'traznet' presedinte de Federatie din toate timpurile", a comentat Dragomir.

Asa am trait: Culisele realegerii lui Mircea Sandu


12:48 - Numaratoarea s-a incheiat! Mircea Sandu este presedinte, castigand cu 192 la 67!

12:45 - Cei prezenti in sala anticipeaza o victorie cu 190 la 64 pentru Mircea Sandu. Iacov a beneficiat de 'minerii' lui Marin Condescu.

12:30 - Procedura de vot s-a incheiat. Urmeaza numaratoarea si validarea voturilor.

12:10 - Mitica Dragomir se plictiseste in asteptarea rezultatului previzibil. "Ne grabim si noi un pic?", a strigat Mitica.

11:50 - Incepe votul! Iacov si Sandu ies din sala!

11:45 -  "Strategia d-voastra nu are nici o acoperire, cu promisiuni utopice si negati toate realizarile fotbalului romanesc. In 20 de ani am realizat: 1860 meciuri ale echipelor nationale, adica un meci la 4 zile. Am avut calificari, eu am fost presedinte in perioada asta, la Euro, la Mondiale", s-a aparat Sandu.

11:41 - Mircea Sandu il intrerupe brusc pe Iacov: "Au trecut cele cinci minute!!!", s-a rastit Sandu.

11:38- "Vreau sa-mi cer scuze ca n-am fost la dineul de aseara, dar o faceam daca eram invitat. Ar fi fost o ocazie sa ne cunoastem. Fotbalul romanesc e in colaps. Actuala conducere a FRF a dovedit ca de 20 de ani fotbalul romanesc dispare din peisaj. Multi dintre dumneavoastra sunt bagati in seama doar din 4 in 4 ani, La alegeri , cand vi se ofera doua percehi de ghete si trei mingi. Am 39 de ani, s-a spus despre mine ca n-am facut nimic. Dar va spun eu ca am adus 150 de milioane in tara din afaceri. In societatile mele au lucrat peste 900 de oameni si nimeni n-a avut de suferit. Daca nu vom incerca azi sa schimbam dictaura, de la copii si juniori, futsal, feminin, astea din urma nici nu  vor mai exista, ci doar vor supravietui ca sa dea bine la FIFA. Votul d-voastra conteaza azi, conteaza enorm", a mai spus Iacov.

11:36 - "La politica si fotbal se pricepe toata lumea spune o vorba. Conducerea noastra a demonstrat ca nu e asa", spune Iacov.

11:31 - Trezorierul Vasile Filimon prezinta in fata celor prezenti "alte cheltuieli din Buget" din raportul FRF: "50.000 euro anual utilitati la Casa Fotbalului si la Centrul Mogosoaia. 250.000 euro intretinere si reparatii. 200.000 euro combustibil pentru cele 17 masini aflate in proprietatea FRF. 50.000 euro cheltuieli program internet pentru sistemul FRF AJF. Toate acestea sunt cheltuieli anuale!"

11:27 - Mitica Dragomir ia cuvantul in fata celor prezenti. "Eu sunt seful tuturor, ma uit sa vad cata seriozitate e in fotbal. Daca ar fi fost  si in politica la fel ca la fotbal eram poate si noi mai sus cu economia, cum suntem cu fotbalul. Va felicit ca ati venit in numar asa mare la aceste alegeri democratice", a spus Mitica.

11:20 - Mircea Sandu raspunde in fata acuzelor de mita electorala facute de Constantin Iacov. Sandu mai sustine ca bugetul a fost cheltuit in mod corect: "Am fost acuzati ca furam din banii FRF, noi cei care ii facem si-i administram. Nu avem 40 de salariati, ci 117 care au contracte de munca. Fondul de salarii este de  2.310.000, 53 la suta merge la bugetul statutului. 764 de euro e salariul mediu, nu 5.000, asa cum s-a sustinut prin presa. Acestea sint minciuni electorale, domnilor. Am fost acuzati ca v-am dat mita electorala, inclusiv cu dineul de ieri. Asa se procedeaza la toate congresele, adica dvs sinteti coruptii, iar noi corupatorii. Sint oameni tineri din presa care au interpretat asa toate chestiunile astea, dar mai trebuie sa umble prin lume sa invete".

11:14  In Comisia de validare a voturilor sunt alesi Marius Stan, Sebastian Iovanescu si Mihai Prunaru. Sustinatorul lui Iacov, Bogdan Tohaneanu, se autopropune, dar este ignorat.

11:12 - Al doilea membru in Comitetul Executiv a fost ales Marius Stan, in locul lui Iuliu Muresan.

11:08 - In sala se tine un moment de reculegere, in memoria celor care au decedat de la ultima Adunare Generala.

11:04 - In sala sunt prezenti 254 de membri. 10 absenti!

11:03 - Cu o voce slabita, Mircea Sandu se adreseaza celor prezenti: "Va multumesc pentru sprijinul pe care mi l-ati acordat cand am avut probleme de sanatate. Imi cer scuze membrilor ca pentru prima oara am lipsit la intalniri. Multumesc membrilor Federatiei care au participat".

10:57 - Ionut Lupescu face liniste in sala. Pe fundal sunt prezentate imagini cu meciurile echipei nationale.

10:53 - Mircea Sandu a intrat in sala Adunarii Generale.

10:50 - Dumitru Dragomir a ajuns si el la Casa Fotbalului. Dupa ce s-a salutat cu toata lumea, Dragomir s-a dus sa manance, impreuna cu Constantin Anghelache, Romica Pascu si Costel Lazar.

10:40 - Oamenii de la FRF i-au controlat la sange pe membrii afiliati, pentru a evita patrunderea unor 'spioni' in sala.

10:27 - Presedintele lui Dinamo, Cristi Borcea, a castigat un nou mandat in Comitetul Executiv, fiind votat in unanimitate.

10:14 - Primii presedinti de club isi fac aparitia la FRF. Constantin Iacov, contracandidatul lui Mircea Sandu, spune ca nu are emotii si ca va castiga.

ORDINEA DE ZI A ADUNARII GENERALE A FEDERATIEI ROMANE DE FOTBAL

1.    Constatarea intrunirii cvorumului

2.    Aprobarea ordinii de zi

3.    Alocutiunea presedintelui FRF

4.    Desemnarea scrutatorilor si a comisiei de validare a voturilor

5.    Desemnarea a 3 persoane pentru intocmirea procesului-verbal oficial sau verificarea acestuia in cazul  in care a fost facut prin stenograma

6.    Prezentarea raportului Comitetului Executiv al FRF si a raportului Administratiei FRF pe perioada scursa de la ultima Adunare Generala

7.    Prezentarea bilantului contabil pe anul precedent, aprobarea prin vot a acestuia si descarcarea de gestiune a Comitetului Executiv al FRF

8.    Prezentarea raportului de activitate si a bilantului SC Centrul National de Fotbal Mogosoaia SRL

9.    Prezentarea sintezei raportului Comisiei de Cenzori si aprobarea acestuia prin vot

10. Prezentarea sintezei raportului de audit extern

11. Prezentarea si aprobarea planului anual de activitate si a bugetului anual de venituri si cheltuieli pentru anul 2010

12. Alegerea Presedintelui FRF

13. Alegerea vicepresedintelui FRF – reprezentant al fotbalului amator si a membrilor Comitetului Executiv, in conformitate cu prevederile art. 32 din Statutul FRF, coroborate cu prevederile art. 10 alin. 2 si 3 din Regulamentul de Aplicare a Statutului

14. Confirmarea validitatii adunarilor de alegeri desfasurate pentru desemnarea membrilor Comitetului Executiv
15. Alegerea Presedintelui si a membrilor Comisiei de Cenzori

16. Aprobarea persoanelor ce urmeaza sa ocupe functiile de Director General, Secretar General si Trezorier

17. Adoptarea Hotararii Adunarii Generale Ordinare a FRF din 25 ianuarie 2010



Mircea Sandu, reales cu 192-67