Liga 1

Stop transferuri! Urziceni e campioana

Ziua de joi a fost ultima in care cluburile din Liga I mai puteau efectua transferuri. Ca si pe teren, Unirea Urziceni este campioana si la achizitii, unde a efectuat cele mai importante mutari din aceasta vara. Steaua se poate bucura cu "perla" Cristi Tanase, care nu a apucat inca sa debuteze.
In asteptarea debutului din Liga Campionilor, Unirea Urziceni nu a stat degeaba si si-a intarit masiv lotul, fara sa faca o risipa de bani considerabila. Campionii i-au adus pe Sorin Paraschiv si Antonio Semedo, liberi de contract, Vasile Maftei (450 de mii de euro), iar pe ultima suta de metri au obtinut imprumuturile lui Dacian Varga si Tibi Balan.

In tot acest timp, ialomitenii nu au pierdut nici un jucator important si le-au marit contractele celor care au pus umarul la castigarea titlului.

Steaua a realizat cel mai important transfer de pe piata interna prin aducerea lui Cristi Tanase in schimbul sumei de 1.8 milioane de euro. Acesta a venit accidentat si mai are mult de asteptat pana sa debuteze in tricoul "ros-albastrilor". In Ghencea au mai sosit Rafal Grzelak, Miguel Tininho si Krum Bibiskov, care vor pleca in curand dupa ce nu au reusit sa se impuna.

In schimb, la capitolul plecari, "ros-albastrii" au schimbat masiv lotul. Dorin Goian a plecat la Palermo, Lovin la Munchen 1860, iar Mihaita Plesan a fost trimis la echipa a doua.

Dinamo nu a fost la fel de spectaculoasa pe piata transferurilor, singurul nume greu adus fiind spaniolul Molinero, care insa nu a apucat sa joace prea mult. Dinamovistii i-au cedat pe Lobont si Danciulescu, iar Marius Niculae si Adrian Cristea se pregatesc si ei sa plece.

CFR Cluj a transferat din nou cantitativ, insa jucatorii adusi nu au reusit sa se impuna in formatia pregatita de Antonio Conceicao, Eugen Trica plecand deja. Alvaro Pereira este cea mai importanta pierdere, acesta plecand la FC Porto.

Universitatea Craiova a renuntat la politica de promovare a tinerilor si a adus jucatori consacrati precum Eugen Trica, Vali Badea sau Vali Badoi, in speranta prinderii unui loc de cupa europeana.

FC Timisoara a realizat un alt transfer important, Alexandru Bourceanu, cel care a avut evolutii excelente in meciurile din startul acestui sezon. Mejia este un alt jucator de la care banatenii au asteptari importante.

Onlinesport


Stop transferuri! Urziceni e campioana