Liga 1

Steaua si-a dat cu stangul in dreptul la Brasov

FC Brasov a obtinut o victorie meritata in fata vice-campioanei Romaniei, prin golul lui Abrudan din minutul 73, dupa o respingere gresita a lui Dayro Moreno. Steaua a jucat execrabil in prima repriza, jocul ros-albastrilor revenindu-si in repriza secunda, insa elevii lui Marius Lacatus n-au reusit sa marcheze.
O prima repriza extrem de tacticizata intra Brasov si Steaua, ambele formatii fiind preocupate mai mult sa nu primeasca gol, decat sa inscrie. Daca brasovenii au dominat usor in primele 45 de minute, avand o posesie superioara dar si mai multe actiuni in fata portii lui Zapata, stelistii au prezentat grave probleme la constructie.

Acordati aici note jucatorilor si arbitrului

Cu o formula cu doi inchizatori, Tiago si Ovidiu Petre, Steaua n-a reusit sa pericliteze careul lui Coman decat de foarte putine ori, doua centrari ale lui Nicolita creand semi-pericol in fata portii brasovene, in timp ce Kapetanos a atins mingea foarte rar. De cealalta parte, Buga si Hadnagy au avut cateva oportunitati la poarta lui Zapata, insa portarul stelist a reusit sa mentina scorul intact pana la pauza.

Intrarea lui Dayro Moreno in atacul Stelei la reluare a adus un plus de tehnicitate in jocul oaspetilor, dar si mai multa determinare. Prima mare ocazie a ros-albastrilor a venit abia in minutul 56 cand Kapetanos a insistat la o minge in careul advers, a recuperat si a intors mingea pentru sutul lui Stancu venit lansat din spate, insa atacantul stelist a trimis inexplicabil peste poarta din 12 metri, singur cu Coman.

Vedeti aici statisticile meciului

Deschiderea de scor a venit, insa, din partea brasovenilor in minutul 73. Maldarasanu a executat o lovitura libera de pe partea deapta, Moreno a respins din careu mingea pe spate, insa gresit pana la Abrudan care l-a executat pe Zapata cu un sut din apropierea portii.

Vedeti aici cum s-a desfasurat partida

Marcarea golului de catre brasoveni a dat peste cap jocul Stelei, care s-a aruncat cu toate fortele in atac, Lacatus trimitandu-l in teren si pe Litu in locul lui Bogdan Stancu. Insa schimbarea de tactica nu a adus nicio modificare pe tabela. Nervii au scapat de sub control pe final de meci cand Ghionea a fost calmat cu greu sa nu se ia la bataie cu Razvan Lucescu.

Inainte de inceperea partidei, reprezentantii Jandarmeriei au amendat, cu suma de 100 de lei, doi suporteri ai echipei Steaua, care se aflau in stare de ebrietate si incercau sa introduca in stadion bauturi alcoolice. De asemenea, cei doi suporteri au primit interdictie timp de 6 luni pe orice stadion din Romania.

In minutele de prelungire ale partidei, capitanul echipei Steaua, Sorin Ghionea, si antrenorul formatiei FC Brasov, Razvan Lucescu, au avut un schimb de replici in urma caruia s-a format un meleu in care jucatorii celor doua echipe s-au imbrancit reciproc. In cele din urma, arbitrul Cristian Balaj, ajutat de oficialii celor doua echipe au stopat conflictul, la finalul caruia nu s-a acordat niciun avertisment.


FC Brasov: 1. D. Coman - 20. I. Voicu, 4. Abrudan, 19. B. Niculae, 3. Ezequias - 14. M. Roman , 10. Ilyes (6. Adriano '68), 27. Maldarasanu, 7. C. Munteanu (18. Cristescu '55) - 29. Buga, 9. Hadnagy (21. Sburlea '75). Antrenor: Razvan Lucescu.

Steaua: 1. Zapata - 4. Golanski, 3. Goian, 24. Ghionea, 18. Marin - 8. Ov. Petre - 16. Nicolita, 28. Stancu (11. Litu '75), 30. Tiago (20. Lovin '60), 7. Szekely (10. Dayro Moreno '46) - 35. Kapetanos. Antrenor: Marius Lacatus.

Cartonase galbene: Buga '34 / Nicolita '18, P. Marin '23, Moreno '59, Lovin '85.

Partida a fost condusa la centru de Cristian Balaj, ajutat la cele doua linii de Marcel Savaniu si Ioan Onicas, in trimp ce rezerva a fost Laurentiu Dansa.

Observatori au fost delegati Dumitru Mihalache, Ioan Muresan.


Onlinesport: Irina Maxim


Steaua si-a dat cu stangul in dreptul la Brasov