Liga 1

Steaua a gafait dupa egal cu Timisoara

Steaua a bifat cel de-al 11-lea meci consecutiv fara victorie in toate competitiile si sansele la titlu sunt aproape nule. Echipa din Ghencea a inregistrat doar o remiza, scor 2-2, impotriva lui FC Timisoara, intr-un meci in care a fost condusa de doua ori.
Fara victorie de zece meciuri, Steaua a inceput in forta meciul cu FC Timisoara si a pus presiune inca din primele secunde la poarta lui COstel Pantilimon. Rica Neaga, titular in premiera sub mandatul lui Dorinel Munteanu, a sutat de putin alaturi in minutul 3, de la marginea careului.

"Ros-albastrii" au incercat sa joace rapid si sa schimbe des jocul pe benzi, insa timisorenii s-au inchis bine in aparare. Cea mai importanta ocazie a Stelei din prima repriza a avut loc in minutul 16, la un sut al lui Dayro Moreno in bara, din doar trei metri, cu poarta goala.

Timisorenii au preferat in schimb sa stea in defensiva si sa profite de viteza lui Gigel Bucur, Winston Parks si Artiom Karamian. Dupa o astfel de actiune, Timisoara a deschis scorul in minutul 52, Dupa ce Parks a intors bine catre Dorin Goga, iar varful sosit de la Universitatea Cluj l-a invins pe Zapata cu un sut puternic, deviat de Ghionea.

Steaua a parut anesteziata dupa primirea golului, gasind rar calea spre poarta. Kapetanos a ratat singur cu portarul, pentru ca tot dupa un sut de-al sau aparat de Pantilimon sa vina egalarea obtinuta de Dayro Moreno in minutul 69, cu o lovitura de cap, dupa centrarea lui Szekely.

Elevii lui Dusan Uhrin jr. nu au fost deloc afectati de golul primit si au continuat sa practice acelasi joc defensiv. Ei au revenit din nou in avantaj in minutul 77, dupa o lovitura libera executata impecabil de Valentin Badoi de la 25 de metri, insa bucuria lor a tinut doar cateva minute.

Capitanul Stelei, Mirel Radoi, a marcat dupa o pauza de cativa ani printr-un sut de la marginea careului si Steaua spera din nou. Pana la final, Steaua a mai lovit o data bara, prin Dayro Moreno, in minutul 89, insa meciul s-a incheiat la egalitate.

Steaua a ajuns astfel la cel de-al 11-lea meci consecutiv fara victorie si la cel de-al 4-lea sub mandatul lui Dorinel Munteanu.

Partida a fost marcata de incidentele dintre suporterii stelisti si fortele de ordine prezente la stadion. In minutul 4, suporterii stelisti au aprins cateva torte, oamenii de ordine de la stadion intervenind prompt. Dupa interventia lor, suporterii stelisti au ripostat si s-au creat incidente intre cele doua tabere. Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si au scos un suporter stelist din peluza in afara stadionului. In minutul 11, arbitrul Cristian Balaj a interupt meciul pentru cateva momente pentru a permite masinutei care transporta jucatorii accidentati sa duca un suporter la vestiarele stadionului dupa ce a lesinat in tribune. Mai tarziu, de la statia de amplificare a stadionului s-a anuntat ca suporterul este in afara oricarui pericol. In minutul 18, un grup de suporteri de la peluza a doua a stadionului a inceput sa arunce cu scaune inspre fortele de ordine aflate pe platforma de deasupra tribunei, acestia raspunzand cu gaze lacrimogene. Si suporterii de la tribuna a II-a au inceput sa arunce cu scaune inspre oamenii de ordine, acestia fiind prinsi la mijloc intre cele doua grupuri de suporteri. Unii fani de la cele doua peluze s-au mutat la tribuna a doua, unde au continuat conflictul cu fortele de ordine, care au reusit in cele din urma sa ii disperseze. FC Steaua a facut apel la statia de amplificare. Suporterii stelisti prezenti in peluzele stadionului "Steaua" au parasit aceste sectoare ale arenei la pauza meciului.

Steaua a ajuns la 11 partide fara victorie in toate competitiile, record negativ unic in istoria clubului. Steaua nu a mai invins din 21 septembrie, de la meciul cu Gaz Metan Medias, din etapa a VIII-a a Ligii I.

La meci au asistat aproximativ 13.000 de spectatori, dintre care circa 350 de suporteri timisoreni.

Antrenorul stelist Dorinel Munteanu s-a aflat la primul meci in fata propriilor suporteri dupa numirea la Steaua.

Mijlocasul stelist Adrian Neaga a revenit in primul 11 dupa aproape patru luni, mai exact de la 23 august, de la meciul din deplasare cu Gloria Bistrita. De atunci, Neaga a intrat in dizgratia finantatorului stelist Gigi Becali, fiind trimis la echipa a doua. Neaga a revenit in lotul primei echipe dupa numirea antrenorului Dorinel Munteanu, iar la meciul din Giulesti cu Rapid, din etapa precedenta, a intrat dupa pauza in teren.

Antrenorul stelist Dorinel Munteanu l-a lasat in afara lotului pentru acest meci pe mijlocasul Antonio Semedo, de care a fost dezamagit la ultimele meciuri. Totodata, pe foaie nu au fost trecuti nici Ovidiu Petre, Ifeanyi Emeghara (accidentati), Eugen Baciu, Andrei Ionescu, Ricardo Pedriel (care au evoluat vineri pentru Steaua II), Juan Carlos Toja (motive tehnice).

Jucatorii timisoreni Stelian Stancu si Valentin Badoi au revenit in Ghencea ca adversari, ei jucand la Steaua pana in iarna anului trecut, cand au fost transferati la FC Timisoara.

La meci au asistat selectionerul Victor Piturca si fostul selectioner si antrenor al echipei Steaua, Anghel Iordanescu.

Suporterii stelisti au scandat impotriva finantatorului Gigi Becali, caruia i-au cerut sa plece din Ghencea. Fanii stelisti au afisat bannere cu mesajele: "Politehnica e moarta", "Pe Zambon l-ati renegat, de blazon v-ati lepadat, si iubiti la nesfarsit…un hibrid", "Steaua de care ne-am indragostit inseamna elitism, cinste si onoare/Nu grobianism, mercenari si slugi provinciale", "FC Timisoara, doar o clona fara identitate/Adevarata Poli joaca in sate fara electricitate", "Infiintat de cativa ani/Sunteti zeci de mii de fani/Un oras fara onoare/Oare asta nu va doare?".

Finantatorul gruparii Steaua, Gigi Becali, a parasit stadionul dupa ce formatia FC Timisoara a preluat conducerea pentru a doua oara, prin Badoi.

Steaua Bucuresti: 1. Zapata - 2. Ogararu, 3. D. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 6. M. Radoi, 30. Tiago Gomes (20. Lovin 46) - 16. Nicolita (7. Szekely '59), 10. Dayro Moreno, 25. Neaga - 35. Kapetanos (28. B. Stancu '78) Antrenor: Dorinel Munteanu.

FC Timisoara: 29. Pantilimon - 30. Badoi, 16. Luchin, 28. Cisovsky, 3. Latovlevici - 7. St. Stancu, 17. B. Borbely, 10. Art. Karamian (11. Arm Karamyan '84) - 21. D. Goga, 9. Parks (2. Bomfim 90+2) - 18. G. Bucur (14. Sanchez 90+3). Antrenor: Dusan Uhrin.

Cartonase galbene: Radoi '74, Lovin '76, Ogararu '82 / Badoi 34, Goga 59.

Meciul a fost arbitrat de o brigada formata din Cristian Balaj (central) – Cristian Nica, Ioan Onicas (asistenti) – Augustus Constantin (rezerva). Observatori au fost Dumitru Mihalache pentru joc si Dan Petrescu pentru arbitri.

Onlinesport

Mediafax


Steaua a gafait dupa egal cu Timisoara