Liga 1

Nederby in Giulesti

Rapid si Steaua au incheiat la egalitate partida din cadrul etapei a 14-a, o remiza alba apatica, fara prea multe ocazii de poarta, cu un fotbal cel putin plictisitor, Dorinel Munteanu si Jose Peseiro multumindu-se sa se anihileze reciproc in detrimentul spectacolului.
Spectacolul din tribune a intrecut in totalitate spectacolul din teren, cei 22 de jucatori trimisi in teren de tehnicienii Rapidului si Stelei ramanand pentru cateva minute in umbra coregrafiilor, fumigenelor si tortelor din tribune. Din pacate, au existat si incidente neplacute, suporterii stelisti aruncand cu petarde in sectorul tribunei oficiale ale stadionului din Giulesti.

Nici in teren n-au fost spiritele mai calme, existand unele momente cand jucatorii celor doua formatii au depasit limitele regulamentului, insa Alexandru Tudor a intervenit de fiecare data prompt linistind situatia pentru buna desfasurare a deby-ului etapei.

Momentele de presiune au alternat de la o poarta la cealalta, insa in majoritatea timpului s-a jucat in zona mediana a terenului, atat stelistii cat si rapidistii fiind mai concentrati sa-si incurce adversarul decat sa contruiasca un atac cu mingea la picior.

Ambele echipe au abuzat de centrari lungi si de pase trimise in adancime, dintr-o astfel de faza nascandu-se si ocazia lui Boya din inceputul meciului, cand Zapata a retinut din fata acestuia la 3 metri de poarta.

Banel Nicolita a fost cel mai buna jucator al primei reprize, acesta stand la baza majoritatii fazelor ofenisve ale Stelei, fiind ba servant, ba la finalizare, insa si in aparare, unde a scos cu succes mai multe centrari periculoase ale gazdelor.

Cea mai mare ocazie de gol a meciului i-a apartinut lui Ogararu(36'), care, din lovitura libera din marginea careului, a nimerit transversala portii lui Andrade, cele doua echipe intrand la egalitate, scor 0-0, la vestiare.

Repriza secunda a avut cam acelasi scenariu ca si prima parte a meciului, pasele lungi peste mijlocul terenului fiind preferate fazelor de construcite cu mingea jos, ambele echipe avand ca scop principal uciderea sanselor adversarei de a patrunde spre poarta.

Cea mai mare ocazie a reprizei secunde a avut loc in minutul 78 cand Bogdan Stancu a scapat singur spre poarta Rapidului, depasindu-l usor pe Fernandes, Andrade a iesit hazardat in intampinare si atacantul Stelei a incercat un lob, insa mingea a trecut peste poarta. Tot peste poarta a trecut si lovitura de cap a lui Kapetanos, un minut mai tarziu, dupa o centrare excelenta a lui Ogararu de pe partea dreapta, partida terminandu-se asa cum a inceput, scor 0-0.

Rapid: Andrade - Maftei, R. Fernandes, J. Andrade, Perja - Lazar (J. Pinto 76), Adefemi - J. Cesar (N. Grigore 88), Spadacio, Cesinha (Raduta 90+1) - Boya. Antrenor: Jose Peseiro.

Steaua: Zapata - Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin - Tiago (Lovin 90+1), Radoi - Nicolita, D. Moreno (Neaga 84), Semedo (B. Stancu 58) - Kapetanos. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonase galbene: Maftei 33, Boya 74, Perja 75, J. Pinto 82, Raduta 90+3 / Tiago 41, Goian 66

Arbitri: Alexandru Tudor - Aurel Onita, Octavian Sovre

Stadion: Giulesti-Valentin Stanescu; Spectatori: 10.000

Onlinesport: Irina Maxim


Nederby in Giulesti