Liga 1

Nicolita a mancat Stelei meciul cu Buzaul

Plecarea lui Lacatus de la carma Stelei n-a produs socul scontat in Ghencea, ros-albastrii terminand la egalitate cu cea mai slaba echipa a campionatului, Gloria Buzau. Nicolita a deschis scorul, Vlaicu a egalat, acelasi Nicolita ratand cu seninatate un penalty in ultimele minute.
Cu Pedrazzini avansat in postul de antrenor principal pentru aceasta etapa, Steaua n-a aratat nimic diferit fata de ultimele partide din campionat, unde n-a mai obtinut o victorie de etape bune.

Mario Marinica a venit in Ghencea cu lectia invatata, asezandu-si echipa in aparare pe doua linii aglomerate, lucru care deja se stie ca a incurcat Steaua in ultima perioada. Atacurile succesive ale Stelei s-au desfasurat cu insistenta pe partea dreapta, unde Golanski, Szekely sau Nicolita au abuzat de centrari lungi si inalte, fara efect pentru Semedo si Dayro Moreno singurii stelisti din careul advers, mult prea scunzi pentru a ajunge la minge.

Nici suturile de la distanta nu au dat rezultate in ofensiva Stelei, mingea fiind greu de strecurat printre fundasii adversi, betonati in fata careului lui Arcaba, aflat la primul meci in campionat in poarta Buzaului.

Intrarea lui Kapetanos la pauza in locul lui Szekely a adus un plus de incisivitate in atacul Stelei, el fiind si artizanul primului gol al meciului, grecul centrand perfect pentru golul lui Nicolita din minutul 50. Deschiderea scorului a scos si Buzaul din aparare, dar si Steaua din jocul practicat pana atunci, fotbalul aratandu-se in Ghencea pentru cateva minute bune.

Asta pana cand Vlaicu a restabilit egalarea pe tabela, cu o lovitura de cap perfecta la care Zapata n-a avut replica, dupa o lovitura de colt de pe partea stanga. Doar 8 minute a avut Steaua avantaj, timp in care s-a mai jucat ceva fotbal si in tabara Gloriei.

Vazandu-se cu sacii in caruta, punctul mult cautat fiind din nou in dreptul lor, buzoienii au efectuat "la loc comanda" si s-au reasezat in formula defensivei betonate din prima repriza, acum scotand la iveala si tragerile de timp, atat de frecvente in jocul echipelor mici.

Dupa ce ca jocul vicecampioanei din sezonul trecut n-a mers, in apararea Gloriei Buzau a intervenit si bara portii lui Arcaba, care in doua randuri s-a opus  unui nou gol al Stelei.

Gazdele s-au aruncat cu disperare in atac, trecand peste faza de constructie cu mingi lungi, dar fara eficacitate. Cu doua minute inainte de final Kapetanos a scos un penalty, care parea salvator pentru formatia din Ghencea, insa Nicolita a fost prea apasat de situatie si a sutat ezitant, Arcaba respingand in corner.

In fluieraturile si huiduielile spectatorilor care s-au auzit din tribune pe tot parcursul meciului, majoritatea la adresa creditorului stelist, Gigi Becali, Steaua a parasit terenul cu capul plecat, castigand doar un punct in fata celei mai slabe echipe din ultimii 50 de ani in campionatul Romaniei.

Steaua Bucuresti: 1. Zapata - 4. Golanski, 3. D. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 20. Lovin, 19. A. Ionescu (23. Plesan '67) - 7. Szekely (35. Kapetanos '46), 10. Dayro Moreno (14. Toja '62), 16. Nicolita - 9. Semedo. Antrenor: Massimo Pedrazzini

Gloria Buzau: 1. Arcaba - 25. Luis Dias, 4. Diogo Silva, 15. Vlaicu, 3. Prunescu, 26. Dino Eze - 13. Aziz (2. Cretu '90+2), 10. Litu, 5. Doicaru (22. Moreira '5), 19. Branco - 7. Bicfalvi (18. Vigariu '57). Antrenor: Mario Marinica

Cartonase: Plesan '71 / Arcaba '68, Vigariu '90+4

Onlinesport: Irina Maxim


Nicolita a mancat Stelei meciul cu Buzaul