Liga 1

Zapata a ingropat Steaua la Galati

Otelul Galati a obtinut o frumoasa si meritata victorie cu 2-0 in fata unei echipe a Stelei, dezorientata si cu un joc haotic, dar si plina de ghinion, Zapata gresind grav la ambele goluri incasate, ros-albastrii mai avand doua suturi in bara pe parcursul reprizei secunde.

Lacatus a surprins pe toata lumea incepand partida de la Galati cu mai multi jucatori defensivi ca de obicei, Lovin, Tiago si Radoi regasindu-se pentru prima data impreuna in formula de start a Stelei.

Cu toate acestea, Steaua nu a dat dovada de siguranta in aparare, galatenii gasind suficiente brese de patrundere spre poarta lui Zapata. In plus, Semedo si Arthuro au parut rupti de linia de mijloc, doar Nicolita facand legatura uneori intre compartimentele ros-albastrilor, aflandu-se cand pe stanga, cand pe dreapta terenului.

Asezarea haotica a Stelei a dat ocazia echipei Otelului sa se dovedeasca mai periculoasa in careul advers, in minutul 8 Zapata fiind incercat cu un sut fenomenal al lui Jelev de la peste 40 de metri, respins cu greutate de columbian.

Desi Otelul si-a pierdut cel mai bun jucator, capitanul Paraschiv accidentandu-se in minutul 10, fiind nevoie de inlocuirea lui cu Iovita, Otelul n-a dat semne ca ar slabi intensitatea atacurilor chiar daca a ramas fara golgheterul actual al campionatului.

Dupa doua ocazii mari ale elevilor lui Marius Lacatus, prima data prin Semedo(17'), apoi prin Tiago(19'), Otelul a reusit sa deschida scorul in urma unui sut superb al lui Pena(23') de pe partea stanga la coltul scurt, mingea trecand pur si simplu printre bratele lui Zapata, care, probabil, avea ochii inchisi.

Steaua a schimbat atitudinea, iesind mai determinata dupa pauza si a tras primul semnal de alarma in minutul 47, cand Radoi a patruns periculos si a sutat din interiorul careului, Jelev respingand in extremis in transversala portii lui Kolev.

Nicolita a semnat a doua ocazie mare a Stelei, insa n-a profitat la maximum de pasa perfecta a lui Semedo de pe stanga si a sutat pe langa poarta din 8 metri, ratand egalarea.

Lacatus a simtit pericolul si neavand alte solutii ofensive, i-a aruncat in lupta pe debutantii Ionescu si Pedriel, care au fost titulari in eliminarea Stelei in fata Sportului Studentesc din saisprezecimile Cupei Romaniei.

De parca nu ar fi avut destul ghinion in inceputul partii secunde, Steaua a mai zguduit inca o data transversala portii lui Kolev, de aceasta data prin Ovidiu Petre, care primise o pasa foarte buna din stanga de la Petre Marin.

Ocaziile imense ale ros-albastrilor s-au intors impotriva lor, Zapata fiind din nou co-autor la o reusita frumoasa a galatenilor. Columbianul a respins gresit un sut puternic perpendicular pe poarta, mingea a ajuns la Tanasa care nu l-a iertat pe portarul vicecampioanei din sezonul trecut.

Otelul: Kolev - Sarghi (Carja 58), Sg. Costin, Jelev, Salagean - Bourceanu, G. Paraschiv (Iovita 13, M. Tanasa 65), Viglianti, Vitaic, Iorga - Pena. Antrenor: Petre Grigoras.

Steaua: Zapata - Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin - Radoi (Ov. Petre 63), Lovin (And. Ionescu 62) - Nicolita, Tiago, Semedo - Arthuro (Pedriel 73). Antrenor: Marius Lacatus.

Arbitri: Cristian Balaj - Ionel Popa, Ionel Onicas

Cartonase galbene: M. Tanasa 67, Kolev 78 / Semedo 90

Stadion: Otelul; Spectatori: 9.000

Onlinesport: Irina Maxim



Zapata a ingropat Steaua la Galati