Liga 1

Lovin aduce trei puncte grele Stelei

Steaua a castigat luni in Ghencea partida disputata in compania Pandurilor din Tg. Jiu, scor 1-0, prin reusita lui Lovin din ultimul minut al primei reprize.
Pandurii au inceput meciul cu curaj, luand cu asalt careul lui Zapata, in minutul 5 putand deschide scorul prin Vasilache, insa portarul columbian a scos miraculos in corner sutul olteanului.

Abia la jumatatea primei reprize s-au trezit si stelistii ca au meci in campionat si au inceput sa trateze cu mai mare atentie jocul lor si al adversarilor.

Vazandu-se inghesuiti in propriul careu, elevii lui Marius Lacatus au echilibrat raportul ocaziilor abia in minutul 23 cand Arthuro a trimis primul sut pe poarta lui Stanca, acesta scotand cu greu in corner.

Finalul primei parti i-a gasit pe oaspeti in propriul careu, stelistii navalind la poarta Pandurilor cu dorinta de a intra in avantaj la cabine.

Acest lucru s-a si intamplat in ultimul minut al primei reprize, Lovin marcand din pasa perfecta a lui Toja de pe stanga.

Repriza secunda a debutat la fel ca prima, cu elevii lui Neagoe presand careul ros-albastrilor, insa defensiva Stelei a rezistat atacurilor lui Vasilache si Orac.

Cea mai mare ocazie a oaspetilor a apartinut lui Pacurar, in minutul 60 acesta intinzandu-l bine pe Zapata cu un sut in forta din marginea careului, dar portarul Stelei a scos in corner cu varful manusilor.

Steaua a echilibrat jocul la mijlocul reprizei secunde, dar Nicolita si Stancu, intrat in locul lui Arthuro, au ratat cu seninatate cateva ocazii.

Vasilache a fost aproape de a produce surpriza in ultimul minut regulamentar de joc, insa Zapata a retinut cu siguranta sutul trimis de oltean dintr-o pozitie favorabila.

Antrenorul stelist Marius Lacatus nu a putut conta pe jucatorii Pawel Golanski, Ifeanyi Emeghara, Mihaita Plesan, Janos Szekely (toti accidentati) si Ovidiu Petre (menajat).

La partida de pe stadionul Steaua au asistat aproximativ 12.000 de spectatori, printre care si un grup de 30 de suporteri ai formatiei Pandurii Targu Jiu.

Jucatorul Abel Gomez Moreno a debutat la Steaua.

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, l-a prezentat spectatorilor pe jucatorul portughez Antonio Semedo, transferat in ziua meciului, de la CFR Cluj, fotbalistul de culoare fiind ovationat de public.

Spectatorii au scandat minute in sir numele fostului jucator al Stelei, Anton Dobos, care a suferit, sambata noapte, un grav accieent de masina, fiind internat in stare critica.

La pauza, medaliatele olimpice Sandra Izbasa, Ana-Maria Branza si Alina Dumitru, legitimate la Clubului Sportiv al Armatei Steaua, au fost premiate, pe gazon, de presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Valeriu Argaseala, care le-a oferit cate un buchet flori, tricouri personalizate si cate un abonament la meciurile echipei de fotbal.

Steaua: 1. Zapata - 17. Baciu, 6. Radoi, 3. Goian, 18. P. Marin - 20. Lovin, 26. Abel Moreno (30. Thiago '61) - 16. Nicolita, 10. Dayro Moreno, 14. Toja (25. Neaga '82) - 11. Arthuro (28. B. Stancu '59). Antrenor: Marius Lacatus.

Pandurii: 1. Stanca - 15. Ghindeanu, 3. Rus, 4. Chibulcutean, 2. Mandrean - 10. Vasilache, 5. Pacurar, 17. Vancea (24. Murgan '85), 30. Ilie Iordache (29. Dedu '70) - 18. Stromajer (9. Tilinca '64), 11. D. Orac. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonase galbene: Baciu '75 / I. Iordache '23, Vasilache '66, Tilinca '79.

Partida a fost arbitrata de o brigada condusa la centru de Marius Martis, ajutat la cele doua linii de Aurel Onita si Sebastian Stoianof. Arbitrul de rezerva a fost Radu Petrescu.

Observatori pentru aceasta partida au fost desemnati Sorin Satmari si Laszlo Sajtos.


Onlinesport: Irina Maxim


Lovin aduce trei puncte grele Stelei