Liga 1

Gheorghe Stefan: "In proportie de 90 la suta cred ca vom reveni in Liga I"

Presedintele de onoare al clubului Ceahlaul, Gheorghe Stefan, s-a declarat optimist in ceea ce priveste modul in care comisia de audit va solutiona problema licentelor si a precizat ca, in opinia sa, echipa din Piatra Neamt va ramane in Liga I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La finalul sezonului 2007/2008, Ceahlaul Piatra Neamt a retrogradat in Liga a II-a, dupa ce a ocupat locul 15, primul retrogradabil, in clasamentul Ligii I. Oficialii nemteni spera ca echipa lor sa poata evolua si in stagiunea urmatoare in primul esalon, daca alte echipe nu vor indeplini conditiile prevazute de manualul de licentiere a cluburilor de Liga I.

Gruparile Otelul Galati, Poli Iasi si Gloria Buzau, confruntate cu unele probleme financiare, au primit licenta de cluburi profesioniste din partea comisiei de specialitate din cadrul FRF si vor putea evolua si in viitorul sezon in Liga I. Clubul Ceahlaul a criticat decizia comisiei de licentiere si a amenintat ca va sesiza UEFA si organele de urmarire penala, iar Comitetul Executiv al FRF a decis, saptamana trecuta, ca o comisie de audit sa verifice modul de acordare a licentelor cluburilor Poli Iasi, Gloria Buzau si Otelul.

"Cazul nostru a fost preluat de cea mai importanta firma de audit din Elvetia, SGS. Cand exista probleme cu licentele, UEFA si FIFA colaboreaza numai cu aceasta firma. Ea va lua la puricat dosarele echipelor care nu sunt in regula: Poli Iasi, Otelul si Gloria Buzau. Verdictul acestei firme de audit va fi irevocabil. Nu mai poate fi atacat niciunde. Acum nu trebuie decat sa asteptam rezultatul anchetei ce urmeaza sa fie intreprinsa de reprezentantii comisiei elvetiene. Cu ei, nimeni nu se poate juca. Daca cei de la Comisia de Licentiere a Federatiei n-au dat licenta in prima faza Iasiului, Buzaului si Galatiului, cum de s-a schimbat situatia radical, la Comisia de Apel. Culmea, totul intr-un interval foarte scurt de timp. Asta trebuie verificat. In proportie de 90 la suta, eu cred ca vom reveni in Liga I", a declarat Stefan, care a plecat la Berna, pentru a asista la partida Olanda-Romania, de la Euro-2008.

Comisia de audit va anunta raspunsul propriei anchete cel mai probabil pana luni, 23 iunie.

In cazul in care cele trei grupari vor fi gasite in neregula de pe urma controlului comisiei, Gheorghe Stefan crede ca dintre ultimele retrogradate, doar Ceahlaul si Dacia Mioveni pot reveni in Liga 1.

"Universitatea Cluj si UTA stiu ca n-au primit nici ele licenta de la comisia specializata a federatiei noastre. Si n-ar fi exclus sa apara in Liga 1 o formatie care a terminat sezonul trecut pe locul trei in esalonul secund", a precizat Stefan.

Pe de alta parte, Gheorghe Stefan a spus ca este posibil ca mijlocasul Dejan Rusmir sa fie transferat la Farul Constanta. "Este adevarat. Lui Rusmir s-ar putea sa-i dam drumul sa plece la Farul
Constanta", a precizat Gheorghe Stefan

El a mentionat ca in ceea ce priveste eventuala plecare a lui Daniel Ionut Barna la Rapid, nu a fost contactat de niciun oficial rapidist.

Mediafax



Gheorghe Stefan: "In proportie de 90 la suta cred ca vom reveni in Liga I"