Liga 1

Etapa 26: Avancronica meciurilor de duminica

Duminica va fi o zi plina de fotbal, LPF programand ultimele cinci partide din cadrul etapei cu numarul 26 din Liga 1.

UTA - Gloria Buzau

La Arad se vor intalni UTA si Gloria Buzau, intr-o partida transmisa de Telesport de la ora 15:30.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de trei ori pana acum in prima divizie, de fiecare data victoria revenind buzoienilor, ultima data fiind in turul campionatului cand aradenii au pierdut cu 1-0.

UTA are nevoie neaparata de victorie in acest meci pentru a mai putea spera sa joace si in sezonul urmator in primul esalon si se bazeaza pe revenirea in teren a lui Edson, Baltoi si Vasiljenici. Aradenii n-au mai castigat un meci de 10 etape si ultimul punct obtinut in campionat a fost acum 6 etape, cand au terminat la egalitate 2-2 cu U Cluj.

Elevii lui Stefan Stoica privesc cu incredere aceasta partida si, chiar daca locul 13 ocupat acum le da o oarecare liniste, o victorie i-ar asigura de salvarea de la retrogradare.

Antrenorul echipei din Crang nu poate conta in acest meci pe Litu, marcatorul unicului gol din etapa trecuta contra Rapidului, el fiind suspendat o etapa din cauza cartonasului galben primit in ultimul meci.

FC Vaslui - Steaua

FC Vaslui – FC Steaua, va incepe la ora 16:00 si va fi transmis de National TV. Va fi batalia intre locurile 7 si 2 din clasament, intre Dorinel Munteanu si Marius Lacatus, intre Porumboiu si Becali.

Moldovenii au avut o evolutie oscilanta in ultimele etape, dupa ce au invins categoric, scor 3-0, pe Poli Timisoara au luat bataie in deplasare la U Craiova (2-1). Insa sunt recunoscuti ca fiind greu de invins pe teren propriu, ultima infrangere a Vasluiului acasa datand din 4 noiembrie, cand cele 3 puncte au fost adjudecate de CFR Cluj, acesta fiind si singurul meci pierdut de vasluieni in fata propriilor suporteri in acest sezon.

Chiar daca au invins greu duminica pe UTA, stelistii sunt increzatori in victorie, concurenta pe posturi fiind un factor determinant pentru jucatori.

Marius Lacatus are probleme in alcatuirea primului unsprezece, din cauza accidentarilor sau suspendarilor jucatorilor. Petre Marin va intra in locul lui Nesu, Emeghara fiind accidentat, Neaga in locul lui Dayro Moreno, nerefacut complet, iar Plesan va intra in locul lui Lovin, care este suspendat pentru 6 etape.

Dacia Mioveni - Universitatea Craiova

La Mioveni, Dacia va primi vizita leilor lui Nicolo Napoli, intr-o partida ce va incepe la ora 18:00.

Pitestenii vin dupa doua victorii in campionat, una contra Otelului Galati si alta, o mare surpriza, impotriva lui Poli Timisoara. Cu ajutorul acestor puncte, Dacia a urcat pe locul 12 in clasament, insa nu este departe de zona rosie a retrogradarii, motiv pentru care elevii lui Sorin Cartu vor da totul pe teren pentru a obtine victoria contra oltenilor.

In ultimele 4 etape, craiovenii au obtinut doua rezultate de egalitate, cu Rapid si Urziceni, si doua victorii, cu UTA si FC Vaslui, puncte cu ajutorul carora U Craiova a ajuns pe locul 10 al clasamentului, la adapost de amenintarea retrogradarii. Nicolo Napoli nu poate conta pentru aceasta partida pe Baird si Tanasa, accidentati.

Meciul ar fi trebuit sa fie transmis de TVR 1, dar din cauza summit-ului NATO, televiziunea nationala a renuntat la transmisiunea partidei.

Pandurii Tg.Jiu - Politehnica Iasi

Tot de la ora 18:00, pe Telesport va putea fi urmarita intalnirea dintre Pandurii Tg. Jiu si Poli Iasi.

Oltenii au castigat o singura data in fata Politehnicii Iasi in meciurile disputate pe teren propriu, in returul campionatului trecut, cand Adrian Popescu a marcat unicul gol al intalnirii in prelungirile partidei. Pe atunci, pe bancile tehnice ale celor doua echipe se aflau aceiasi antrenori: Eugen Neagoe si Ionut Popa.

De la revenire pe banca tehnica a lui Neagoe, Pandurii au relizat o serie de patru victorii consecutive, dupa infrangerea la limita din Ghencea, situandu-se acum pe locul 14.

“Durii” nu-i vor putea folosi in acest meci pe Constant Djakpa, plecat la nationala Coastei de Fildes si Florin Stanga, suspendat, carora li se adauga accidentatii Anilton, Mandrean si Liviu Mihai.

Din lotul iesenilor vor lipsi Andrei Cristea, suspendat si Straton, Tincu, Miclea si Toma, trimisi la echipa a doua a lui Poli.

Dinamo - CFR Cluj

Cel mai important meci al etapei se va disputa in Stefan cel Mare, unde va face deplasarea liderul clasamentului, CFR Cluj.

Din punct de vedere statistic Dinamo are un avantaj clar fata de CFR, clujenii nereusind niciodata sa castige la Bucuresti, din cele 11 partide disputate pana acum, ei obtinand doar o remiza alba in urma cu mai bine de 35 de ani.

Dinamo este neinvinsa in 2008, de la reluarea campionatului castigand 4 meciuri, iar 2 le-a terminat la egalitate. De cealalta parte, CFR a inregistrat doar 3 victorii, 2 infrangeri si o remiza.

Dinamovistii se confrunta cu serioase probleme de sanatate, nu mai putin de 6 jucatori fiind afectati de gripa si sunt in pericol de a nu putea juca cu CFR: Lobont, Cristea, Pulhac, Margaritescu, Bratu si Izvoranu.

Andone nu-i va putea introduce in teren pe Trica si Sandberg, suspendati de Comisia de Disciplina pentru comportamentul acestora din meciul cu Poli Iasi, din etapa trecuta.

Onlinesport: Irina Maxim



Etapa 26: Avancronica meciurilor de duminica