Liga 1

Victorie cu emotii la Cluj

Ros-albii au castigat in deplasare, scor 2-1, meciul cu Universitatea Cluj, "lanterna rosie" a clasamentului. Danciulescu a deschis scorul in urma unui penalty obtinut de Florin Bratu, Flavius Bad egaland situatia pe tabela cu un sfert de ora inainte de final. Zicu a stabilit scorul final in minutul 90 printr-un sut plasat.
Jucatorii Universitatii Cluj si ai lui Dinamo au tinut inaintea meciului direct un minut de reculegere in memoria lui Alexandru Custov, fosta glorie dinamovista care a murit joi dimineata in urma unei grele suferinte.

Miranda a inceput partida cu doua ratari imense - sut singur cu Merlier, in primul minut, parat de portarul lui "U", urmat de un lob peste poarta gazdelor din pozitie ideala, trei minute mai tarziu. In mod surprinzator meciul a inceput sa treneze odata cu trecerea timpului, nicio echipa nereusind sa puna sub pericol poarta adversa.

Dinamo a deschis scorul cu zece minute inainte de ultimul fluier al reprizei datorita unui penalty scos de Bratu in urma unui fault al lui Soltuz in suprafata de pedeapsa. Danciulescu a transformat sigur stabilind scorul primei parti, 1-0.

Repriza secunda a debutat cu doua minute intarziere din cauza arbitrilor, intampinati cu multa "caldura" din tribune la intrarea in teren. Desi scorul de pe tabela nu le era deloc convenabil, ardelenii au continuat jocul apatic din prima parte, Dinamo nefortand inscrierea unui al doilea gol care sa rezolve meciul in fata "lanternei rosii".

Miranda si-a continuat seria de ratari la poarta lui Merlier, in minutul 70, cand a dejucat iesirea la offside a fundasilor clujeni, dar a sutat alaturi din apropiere.

Opt minute mai tarziu, Flavius Bad a restabilit egalitatea pe "Ion Moina" intr-o faza ciudata la care dinamovistii au cerut neintemeiat offside. Goga de doua ori, minutele 87 si 88, putea sa o aduca pe "U" in avantaj, dar Lobont a salvat ca un mare portar, iar Zicu, in ultimul minut, a dat un gol de trei puncte razbunand astfel ocaziile monumentale ratate de Osvaldo Miranda.

U Cluj: Merlier, Dancia, Ungurusan, Da Silva, Soltuz, Savu (G. Coman 66), Bundea, Boudarene (Edvan 46), Santos, Goga, Raducanu (Bad 66).

Dinamo: Lobont, Todorovski, Moti,Izvoranu, Pulhac, Torje (Zicu 46), Margaritescu, Ropotan (C. Munteanu 58), Danciulescu (Ad. Cristea 84), Bratu, Miranda.

Cartonase galbene: Soltuz 34, G. Coman 72, D. Goga 74, Bundea 80, Bad 81, Merlier 82/Zicu 91, Lobont 92

Arbitri: Martis Marius - Popa Ionel si Mudura Dorin.

Onlinesport: Ioan Tarita



Victorie cu emotii la Cluj