Liga 1

Dinamo ii multumeste Irinei

Dinamo a invins la limita, scor 2-1, Poli Iasi dupa ce a jucat repriza secunda in inferioritate numerica (Flavius Stoican eliminat in minutul 44), dar nu a fost sanctionata cu penalty de arbitra Irina Mirt in minutul 79 la o tragere evidenta in suprafata de pedeapsa a lui Moti la Ionut Balba. Golurile dinamovistilor au fost inscrise de Danciulescu si Miranda, Andrei Cristea incheind prima parte cu un gol de "onoare" si nimic mai mult.
Dinamo a compensat convenabil startul ezitant de partida cu un gol inscris de Danciulescu, in minutul 8, din pasa lui Vojka Vranjkovic. Varful dinamovist a ramas singur cu portarul Branet, pe care l-a invins cu un sut printre picioare. Desi ocaziile nu au abundat la buturile iesene, Dinamo si-a marit avantajul prin argentinianul Miranda, la mijlocul reprizei. Acesta a patruns pe partea dreapta si l-a executat pe portarul iesean cu un sut plasat la coltul lung.

Fostul jucator al Iasiului, Adrian Cristea, a ratat golul trei cu zece minute inainte de finalul primei parti, cand sutul sau din interiorul careului a trecut mult alaturi. La trei minute distanta, Cornel Buta a prins un sut din apropiere, dar Lobont s-a aflat la post si a scos de la coltul scurt.

Pasiunea si ardoarea cu care Stoican a vrut sa isi spele imaginea in fata suporterilor dinamovisti in acest meci l-a adus pe Flavius in pragul eliminarii, dupa o actiune demna de filmele cu karate in zona mediana la gatul lui Gustavo Paruolo, minutul 44. Colac peste pupaza, Andrei Cristea, omul care a "reinviat" sub bagheta lui Ionut Popa, a lovit-o pe Dinamo intr-un moment mai mult decat propice, in ultimul minut al reprizei. Un sut splendid din marginea careului a bagat-o pe campioana din nou in sedinta.

Andrei Cristea a trecut pe langa "dubla", la zece minute de la reluare, sutul sau din interiorul careului fiind respins cu picioarele ca la handbal de Loby. Dinamo a raspuns imediat prin cel care a deschis scorul, al carui voleu a fost deviat cu varful degetelor in corner de Branet. O noua ocazie la poarta "cainilor" a venit pe fondul unei greseli a lui Lobont care a boxat in gheata lui Buta, insa ieseanul a tras neconvingator din centrul careului.

"Corbul", asemenea lui Cristea, isi putea trece in cont "dubla", minutul 69, dar sutul sau din unghi a ocolit spatiul portii. Zece minute mai tarziu, femeia-arbitru Irina Mirt a omis un fault grosolan al lui Moti asupra lui Balba, vizibil si din avion, iar meciul s-a incheiat cu victoria gazdelor, 2-1.

Dinamo Bucuresti: Lobont, Moti, Izvoranu, Pulhac, Torje, Margaritescu, Vranjkovic (Ropotan 64), Cristea, Miranda (L. Goian 68), Danciulescu.

Poli Iasi: Branet, Homei, Onut, Munteanu, Pecnik, Buta, Naidin (Mijin 79), Bernsjak, Milea (Sfarlea 46), Paruolo (I. Balba 56), Cristea.

Cartonase galbene: Moti 31/Milea 37, Cr. Munteanu 46, Sfarlea 78

Cartonas rosu: Stoican 44

Arbitri: Tiberiu Lajos - Octavian Sovre si Irina Mirt.

Onlinesport: Ioan Tarita



Dinamo ii multumeste Irinei