Liga 1

Bestia cu lantul a primit doar 10 luni cu suspendare

Suporterul judecat pentru lovirea unui camerman de la TVR a fost condamnat de Judecatoria Sectorului 6 la 10 luni inchisoare cu suspendare pentru lovire sau alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, si la plata a aproximativ 20.000 RON.
Magistratii Judecatoriei Sectorului 6 s-au pronuntat, marti, in procesul in care cameramanul Robertin Cristea l-a acuzat pe Catalin Iordan de lovire. Instanta a decis ca suporterul se face vinovat de infractiunile de care a fost acuzat si l-au condamnat la 10 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere, cu interzicerea drepturilor prevazute de legea penala si respectarea masurilor de supraveghere.

Magistratii au mai fixat un termen de incercare de 4 ani, perioada in care Catalin Iordan nu are voie sa intre in incinta vreunui stadion din Romania, cand acolo se desfasoara un meci de fotbal si nici sa ia legatura cu Robertin Cristea, cu sotia, copiii si parintii acestuia.

Judecatoria Sectorului 6 l-a mai condamnat pe presupusul agresor si la plata unor daune materiale si morale in valoare de 16. 232 lei, precum si la plata cheltuielilor de judecata, de 3000 de lei, catre Robertin Cristea.

Decizia Judecatoriei Sectorului 6 poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la pronuntare.

Procurorii l-au retinut pe 11 aprilie 2007 pe Catalin Iordan, unul dintre presupusii agresori ai cameramanului Robert Cristea. Catalin Iordan este unul dintre cei acuzati ca l-au agresat pe cameramanul TVR, pe 7 aprilie, in zona stadionului Ghencea, inaintea meciului Steaua-Dinamo. Potrivit politistilor, Catalin Iordan este cel care l-ar fi lovit cu un lant pe angajatul TVR. Potrivit imaginilor inregistrate, cameramanul a fost agresat de doua grupuri de suporteri stelisti.

Initial, membrii unui grup l-au lovit cu un lant si l-au scuipat. Acestia aveau fulare in culorile rosu si albastru (culorile echipei Steaua) legate la gura. Ulterior, cameramanul a fost doborat la pamant si lovit cu pumnii si picioarele de membrii altui grup.

George Nicolae, zis Gogoasa, un alt presupus agresor al operatorului TVR, a fost prins de politisti pe 12 aprilie si a fost audiat de politistii Sectiei 22. Anchetatorii au stabilit ca George Nicolae, de 22 de ani, este cel care a distrus camera de luat vederi a operatorului de la TVR agresat, in 7 aprilie, in zona stadionului Ghencea, inaintea meciului Steaua-Dinamo.

NewsIn


Bestia cu lantul a primit doar 10 luni cu suspendare