Liga 1

Sandu: "Ii voi spune secretarului general al FRF sa se sesizeze in cazul lui Netoiu"

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca secretarul general al forului trebuie sa se sesizeze in cazul declaratiilor lui Gigi Netoiu, conform carora presedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a primit un milion de dolari de la Gigi Becali pentru ca dinamovistii sa invinga echipa CFR Cluj.

"E in atributiile secretarului general al FRF (n.r. - Adalbert Kassai) sa se sesizeze in aceste cazuri si ii voi spune sa o faca. Dar o sa vedeti ca Netoiu va declara altceva la comisie", a declarat Mircea Sandu, conform TVR.

Fostul actionar dinamovist Gigi Netoiu a declarat, intr-un interviu acordat ziarului Prosport, ca presedintele Consiulului de Administratie al clubului "alb-rosu", Nicolae Badea, a primit un milion de dolari de la finantatorul stelist Gigi Becali, prin intermediul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.

Netoiu a facut referire la meciul Dinamo-CFR Cluj, scor 1-0, din campionatul trecut, cand in presa s-a vehiculat faptul ca Becali a oferit dinamovistilor un milion de dolari pentru a invinge echipa clujeana, cu care Steaua era in lupta pentru locul doi, calificant in Liga Campionilor. In cele din urma, CFR Cluj a terminat pe locul trei in campionat, din cauza infrangerii cu Dinamo, iar Steaua a ajuns in grupele Ligii Campionilor.

Dupa ce Dinamo a terminat la egalitate scor 1-1, partida disputata, vineri, cu Gloria Bistrita, Netoiu a lansat mai multe atacuri la adresa lui Badea, pe care il considera vinovat de situatia echipei, aflata pe locul sase in Liga I, in pericol de a nu prinde un loc de cupa europeana. De asemenea, Netoiu il acuza pe Badea ca se opune revenirii sale printre actionarii dinamovisti si ca presedintele Consiliului de Administratia a tarat, anul trecut, echipa in scandalul banilor primiti de la Gigi Becali. "Atrunci (n.r - dupa meciul Dinamo-CFR Cluj), Gigi Becali a dat un milion de dolari celor de la Dinamo, iar Badea a luat banii prin intermediul lui Hrebenciuc si i-a impartit mai departe. Banii s-au impartit la club. Numai ca Badea a stat in spate si a facut jocurile ca de obicei", a spus Netoiu, in Prosport.

In replica, Nicolae Badea a declarat ca il va da in judecata pe fostul actionar dinamovist Gigi Netoiu. "Pentru ce a zis Netoiu, el va raspunde in justitie. Acceptam glumele, dar asemenea fantasmagorii nu spui nici in gluma sau la nervi", a declarat Badea.

Si Gigi Becali a negat afirmatiile lui Gigi Netoiu, conform caruia oficialul stelist i-a dat un milion de dolari lui Viorel Hrebenciuc, care apoi i-ar fi dat presedintelui dinamovist Nicolae Badea. "Care milion? Habar n-am! Am auzit si eu ce a spus Netoiu, dar habar n-am. Cum sa-i dau lui Hrebenciuc bani? E deputat, asta e mare infractiune, iei 15 ani de puscarie daca faci asa ceva. Pai sa risc sa ma duc la puscarie? Daca era altcineva, da. Apoi, un milion sunt bani multi, aruncam cu milioanele? Apoi, sunt vreo 50 de Becali, poate e vorba de alt Becali", a declarat Gigi Becali la emisiunea Fanatik Show de la Telesport.

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a negat faptul ca ar fi fost intermediarul unei tranzactii intre oficiali ai cluburilor Dinamo si Steaua, adaugand ca locul fostului actionar dinamovist Gigi Netoiu, cel care a lansat aceasta ipoteza, este la puscarie. "Indivizi ca Netoiu Vincon ar trebui sa dispara din fotbal, pentru ca ei sunt cancerul acestui sport in Romania. Dupa ce a inmormantat Rocarul si Craiova, a incercat sa inmormanteze si Dinamo, iar acum lucreaza de zor la Mioveni. Locul oamenilor ca el este in puscarie si niciodata nu e prea tarziu", a declarat deputatul, duminica, pentru MEDIAFAX.

Intrebat cum comenteaza afirmatia lui Gigi Netoiu, potrivit careia finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, i-ar fi dat un milion de dolari, suma care prin intermediul sau ar fi ajuns la presedintele dinamovist Nicolae Badea, Hrebenciuc a precizat: "Nu este adevarat. Nu se pune o asemenea problema. Netoiu traieste intr-o lume a fantasmelor".

Mediafax



Sandu: "Ii voi spune secretarului general al FRF sa se sesizeze in cazul lui Netoiu"