Liga 1

Liga 1: avancronica partidelor de duminica

Ziua de fotbal de duminica incepe la ora 14:00, in direct pe TVR 1, cu derby-ul Moldovei Poli Iasi – Ceahlaul Piatra Neamt, care va fi condusa la centru de Victor Berbecaru. Gazdele au un procentaj foarte bun in meciurile disputate pe teren propriu, in ultimele 4 meciuri avand 3 victorii si un rezultat de egalitate, cu care se claseaza pe un confortabil loc 10.
Chiar si in ultima etapa, in deplasare la Gloria Buzau a obtinut un punct (1-1), in urma unui meci cu evenimente nemaintalnite pe stadioanele romanesti, o persoana inarmata intrand in teren pentru a se rafui cu jucatorii si oficialii ieseni.

Tehnicianul Ionut Popa considera meciul cu Ceahlaul extrem de important si nu se gandeste decat la victorie, chiar daca nu poate conta pentru aceasta partida pe Leonard Naidin, Adrian Ilie si Straton, insa se bazeaza pe Sfarlea aflat intr-o spectaculoasa crestere de forma.

Echipa lui Viorel Hizo vine la Iasi dupa o serie neagra de 5 infrangeri, coborand pe locul 15 al clasamentului, prima pozitie din zona retrogradarii. In plus, antrenorul Ceahlaului nu ii poate folosi in acest meci pe Heikel Gmamdia si Bruno Fernandes, accidentati, insa spera sa poata obtine victoria la fel cum au facut si in tur, cand au castigat intalnirea cu iesenii cu 1-0 prin golul lui Golban din minutul 86.

Etapa continua cu partida dintre SC Vaslui si U Cluj, care va putea fi urmarita in direct pe Telesport incepand cu 15:30. In tur, meciul a fost extrem de disputat si spectaculos, vasluienii castigand intalnirea cu scorul de 3-2. Un meci la fel de spectaculos se asteapta si azi din partea celor doua formatii, clujenii fiind intr-o crestere vizibila de forma si flamanzi de puncte in clasament, iar moldovenii isi doresc victoria pentru a putea intra in lupta pentru un loc de Cupa UEFA.

Chiar daca nu poate conta pe Petar Jovanovic, accidentat, Dorinel Munteanu se bazeaza pe aportul publicului dar si pe faptul ca echipa sa nu a inregistrat decat o singura infrangere in acest sezon pe teren propriu. Alpar Mezaros, insa, se confrunta cu serioase probleme de efectiv Cordos, Astorga, Bilica, Boudarene si Silvasan avand probleme medicale, neputand fi folositi in meciul de la Vaslui. Incerti sunt si Nemanja Jovanovici, Milan Jovanovici si Gigel Coman, insa se spera ca vor putea fi refacuti pentru meciul de duminica.

In Stefan cel Mare, Dinamo va primi vizita echipei de pe locul 14, Farul Constanta, intr-un meci ce va incepe la ora 18:30 (National TV) si va fi arbitrat de o brigada condusa de Lucian Dan. In tur, la Constanta, au castigat dinamovistii, antrenati in acel moment de Walter Zenga, dupa un meci in care marinarii au jucat foarte bine dar au fost invinsi cu 1-0.

Proaspat instalat pe banca dinamovistilor, Gigi Multescu are incredere in echipa ca va obtine o victorie in aceasta partida, chiar daca a efectuat anumite modificari in sistemul si formula de joc la Dinamo.

Elevii lui Ion Marin se multumesc si cu un egal in acest meci, insa se gandesc si la victorie, avand ca argument dezordinea de la echipa campioana, modificarile si tensiunea care exista in Stefan cel Mare.

Derby-ul etapei se va desfasura in Giulesti, unde Cristian Balaj va arbitra partida Rapid – Poli Timisoara, transmisa de Kanal D de la 20:30. Meciul se asteapta a fi interesant, ambele echipe fiind in lupta directa pentru un loc care duce in cupele europene, insa obiectivele sunt oarecum diferite: rapidistii doresc accederea in grupele Champions League, pe cand banatenii se multumesc si cu un loc in Cupa UEFA.

Intalnirea precedenta dintre cele doua formatii s-a incheiat cu o remiza 1-1, prin golurile marcate de Bucur si Burdujan. Insa cel mai important moment al meciului l-a avut drept protagonist pe Ganea, care l-a luat de gat pe tusierul Dorin Mudura intr-un moment de nebunie, fapt ce l-a costat o suspendare de lunga durata, revenind in teren abia in acest an. Si pentru acest meci Ganea este suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

Rapidistii nu au probleme medicale, Mircea Rednic avand la dispozitie toti jucatorii de care are nevoie pentru a obtine victoria. In schimb, Dusan Uhrin nu stie inca daca ii poate utiliza pe Borbely si Bucur, accidentati in etapa anterioara.

Onlinesport: Irina Maxim


Liga 1: avancronica partidelor de duminica