Euro 2012

'Omul negru' a fost condamnat la trei ani de inchisoare

Igor Bogdanov, ramas in memoria colectiva ca 'Omul negru' dupa incidentele provocate la partida Italia- Serbia din preliminariile EURO 2012, a fost condamnat la trei ani si trei luni de inchisoare. Alaturi de Bogdanov au mai fost incarcerati alti trei suporteri sarbi, care au luat parte la incidentele de la Genova.
"Ei vin dintr-o cultura unde cel care greseste plateste. Ei stiu ca au comis un delict", a declarat avocatul acuzatilor, Riccardo Di Rella. "Ei se afla deja în detentie de cinci luni. Daca nu erau sârbi, ar fi fost eliberati. Am asistat la fapte mai grave în alte circumstante si toate persoanele implicare au fost eliberate la putin timp dupa", a spus el.

Incidentele provocate de suporterii sârbi la meciul Italia-Serbia, din 12 octombrie, din preliminariile Euro-2012 (grupa C), s-au soldat cu întreruperea meciului dupa sase minute de joc. Aceasta oprire a fost urmata de violente confruntari între fanii sârbi si fortele de ordine locale (16 raniti, din care doi în stare grava).

La finalul lunii octombrie, Comisia de Disciplina a UEFA a acordat victoria Italiei, scor 3-0, si a sanctionat Serbia cu disputarea unui meci pe teren propriu fara spectatori.



'Omul negru' a fost condamnat la trei ani de inchisoare