Euro 2012

Nasu', implicat intr-un scandal de coruptie?

"Coruptii" - a titrat Gazzetta dello Sport pe prima pagina in editia de joi. Publicatia italiana dezvaluie ca Ucraina si Polonia au primit organizarea Campionatului European din 2012 dupa ce patru membri si-au vandut voturile. Pe harta rusinii publicata de italieni se afla si Romania.
Spyros Marangos, membru al Federatiei Cipriote de Fotbal, face dezvaluiri incredibile referitoare la un scandal de coruptie care ii incolteste pe oficialii UEFA.

Cipriotul sustine ca Ucraina si Polonia au primit dreptul de a organiza turneul final din 2012 dupa ce patru membri din conducerea UEFA au fost cumparati.

Pentru ca Marangos nu a dat nume, italienii au facut publice numele tarilor care au votat pentru Ucraina si Polonia: Romania, Rusia, Olanda, Cipru, Malta si Portugalia.

Suma pe care cei patru membri ar fi primit-o pentru a vota cu Ucraina si Polonia se ridica la 9 milioane de euro.

"Am probe si 3 martori care sa-mi sustina declaratiile. Fluxul de bani a venit din Est. Platini este corect si ma va ajuta sa demonstrez. Surkis si-a dorit sa organizeze Euro 2012 cu orice pret. Au fost implicati 4 membri UEFA. Unul a luat 3.15 milioane de euro, ceilalti 3 au luat cate 2 milioane de euro. In Germania se vorbeste de o a 5-a  persoana implicata insa nu am probe. Nu stiu cum au fost platit toti insa persoana pentru care erau destinati cei 3.15 milioane de euro i-a primit intr-un urs de plus", a spus Marangos.

Onlinesport


Nasu', implicat intr-un scandal de coruptie?